Alkollü Sürücü Kaza Yaparsa Ne Olur

ABONE OL
Alkollü Sürücü Kaza Yaparsa Ne Olur

Alkol, insan sağlığına zarar verdiği gibi çevredekilere de rahatsızlık veren bir maddedir. Bu nedenle alkollü araç kullanmak sebep ne olursa olsun yasaktır. Alkollü bir sürücünün refleksleri ortadan kalkmış olacağından dolayı belli bir dozun üzerinde alkol alarak araç kullanmanın yaptırımları ağırlaştırılmıştır.

Yukarıdaki uyarıya rağmen Türkiye’de alkollü olarak araç kullanan pek çok kişinin olduğunu da duyuyor ve görüyoruz.

Peki, bir kişi alkollü olarak araç kullanmış ve bir kazaya neden olmuşsa bu durumda prosedür yine aynı şekilde işler mi yoksa sigorta şirketinin böyle bir durumda ekstra bir yaptırımı olur mu?

Alkollü araç kullanmak trafik kurallarıyla hiçbir şekilde bağdaşmaz bu nedenle elbette ki bunun alkollü sürücüye birtakım etkileri olacaktır.

Alkollü araç kullanmak, kazaya sebebiyet vermek demektir. Üstelik bu sadece sizin değil kullandığınız aracın içindekiler ve karşı araçta bulunanları da kapsamış olduğundan dolayı ağır yaptırım gerektirir.

Trafik kazasının oluşması sonrasında sigorta bir eksper incelemesi yapar ve durumun açıklığa kavuşmasını sağlar. Detaylı bir şekilde yapılan inceleme sonrasında genelde sigorta şirketleri sürücüye ödeme yapmak istemez. Hiçbir sigorta şirketinin keyfi ödeme yapmama gibi bir lüksü olmayacağından dolayı sigorta olayı mahkemeye taşır ve rücu davası açılır. Eğer araç kaskolu ise bu durumda sigorta şirketi kaskoyu direk olarak askıya alır ve aracı teminat dışı bırakır. Fakat trafik sigortasında işlevi biraz farklıdır. Bunun için kazada alkolün ne kadar etki yaratmış olduğu araştırılır.

Alkollü Kazada Sigorta Konusunda Kimler Karar Verir?

Alkollü kazalar uzmanlık alanına girer ve bunun içinde özel bir ekip oluşturularak inceleme yapılır. Bu ekip içerisinde hukukçu, trafik uzmanı ve nöroloji uzmanı bulunur. Ekip kaza sırasında alkolün ne kadar etkili olduğunu araştırır ve tespit edilen sonucu sigorta şirketine bildirir. Eğer ki kazanın nedeni alkolden kaynaklanmışsa bu durumda sigorta şirketi ödeme yapmaz. Alkollü kazaların büyük bir bölümünde verilen kararın kazanın alkol nedeniyle olduğunu düşündüğümüzde burada sürücünün sigortadan faydalanabilmesi neredeyse imkansızdır.

Elbette alkollü araç kullanmanın tek cezası bununla kalmaz. Ayrıca sürücüye kesilecek olan trafik cezası da ağır olacaktır.

 https://www.surucukurslari.com/ adresinden merak ettiğiniz tüm konuları inceleyebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.11.2021

Yabancı Araçların Kasko Sigortası Olur mu

24.04.2020

Eskişehir Sürücü ve Ehliyet Kursları

14.02.2022

Karataş Sürücü Kursları - Karataş Ehliyet Kursları

30.03.2020

2017 Ehliyet Sınav Soruları