Alkollü Kazalarda Trafik Sigortası Devreye Girer mi

ABONE OL
Alkollü Kazalarda Trafik Sigortası Devreye Girer mi

Yazımızın hemen başındayken şunun altını çizerek başlayalım. Alkollü araç kullanmak trafik kazası olsun ya da olmasın herkes için yasaktır. Bunun için aracınızı kullanmak için direksiyona geçtiğinizde alkolsüz olmaya özen göstermelisiniz. Bu ciddi ve samimi açıklamayı yaptıktan sonra asıl sorumuz olan alkollü kazalarda trafik sigortası devreye girer mi? Bu sorunun yanıtını vermeye.

Alkollü araç kullanmak yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi yasaktır. Bu nedenle alkollü olarak yapılan her türlü kazada kusurlu siz olursunuz. Peki, alkollüsünüz ve aracın direksiyonuna geçtiniz. Yolculuk sırasında kaza yaptınız bu durumda size sadece ceza mı kesilir yoksa sigorta firmaları durumu bir görev bilerek size ödeme yapmaz mı?

Alkollü araç kullanmak trafik kurallarıyla hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır. Doğal olarak kaza sonrasında büyük ihtimalle kazaya sebebiyet verdiğiniz düşünülerek size ceza kesilecektir.

Eğer kaza doğrudan alkollü olan sürücü tarafından yapılmışsa sigorta firmasının yönlendirmiş olacağı ekspertiz ekibi ayrıntılı bir inceleme yapar. Bu kasko ya da trafik sigortasında uygulanan rutin bir yöntemdir ve hiçbir sigorta firması kendi isteğine bağlı olarak size ödeme yapmama gibi bir durum içerisine giremez.

Burada kazayı kasko ve trafik sigortası olarak iki şekilde düşünmek gerekiyor. Kasko sigortası alkollü kazalarda direk olarak sürücünün teminat dışında bırakılmasını sağlar. Bunun için alkollüyseniz ve kaza yapmışsanız kasko sigortanız kapsam dışında kalır ve zararınız karşılanmaz.

Trafik sigortasında ise durum biraz daha farklı bir şekilde işler.  Trafik kazası sonrasında yapılan incelemede alkolün kazaya ne kadar etkisi olduğu incelenir. Eğer ki kaza doğrudan alkol kullanmakla alakalıysa bu durumda trafik sigortanızda devreye girmez.

Alkollü Kaza İncelemesini Kim Yapar?

Alkollü bir şekilde kaza yapılması halinde ince bir araştırma yapılır ve durumun tespitinin sağlanabilmesi için özel bir ekip görevlendirilir. Bu ekip içerisinde bir hukukçu, bir trafik uzmanı ve bir de nöroloji doktoru vardır. Bu görevlilerin hepsinin baktığı farklı anlar vardır. Amaç ise meydana gelmiş olan kazanın neden ve nasıl sonuçlandığının tespitini yapabilmektir.

Eğer yapılan inceleme sonrasında kaza alkollü olunduğundan kaynaklanırsa o zaman sigorta şirketi ödeme yapmaz. Ancak kusur oranı net bir şekilde bilinmiyorsa bu durumda sigorta şirketi belli oranda ödeme yapar.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.01.2022

Tire Sürücü Kursları - Tire Ehliyet Kursları

01.07.2022

LPG Tankı Değişimi Nasıl Yapılır, LPG Tank Değişim Süreci

30.03.2020

Motorsiklet Sınavına Girecekler için iletişim Cihazı ve Donanım

05.03.2021

Sürücülerde Aranan Sağlık Koşulları