Alkollü Araç Kullanmak

ABONE OL
Alkollü Araç Kullanmak

Alkol kullanmanın insan vücudu üzerinde birçok olumsuz etkisi vardır. Bu olumsuz etkilerden dikkat dağınıklığı araç kullanılmaması için geçerli bir sebep olarak karşımıza çıkar. Trafik gibi hem kendi hayatınızdan sorumlu olduğunuz hem diğer araç kullanan sürücülerin, araçlarda bulunan yolcuların, toplu taşıma kullanan insanların, yayaların ve daha birçok kişinin de hayatından sorumluyken tamamen konsantre olamadan araç kullanmak yapılmaması gereken bir davranıştır. Bunun dışında alkol refleks kullanımınızı da olumsuz yönde etkiler. Sürüş esnasında karşılaşılacak olan durumlara hızlı tepkiler verememek ve vücudun temel korunma mekanizmalarından biri olan reflekslerinizi kullanamamak eğer araç kullanırsanız size ve çevrenize ciddi zararlar verebilir.

Alkollüyken en çok yapılan hatalardan biri de “bana bir şey olmaz” demektir. Trafik gibi yalnız olmadığınız, pek çok insanın kullandığı ve ciddi hızlar yapabilen mekanik araçlarla çevirili bir ortamda bencilce düşünüp “bana bir şey olmaz” dememelisiniz. Bir anlık keyif uğruna hem kendi hayatınızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmamalısınız. Alkolü az ya da çok kullanmış olmak da araç kullanmak için bir sebep değildir. Her bünye üzerinde farklı etkisi bulunan alkol ne kadar az içilirse içilsin vücudun temel fonksiyonlarını etkilerken yüzde yüz kapasiteyle çalışmasını engeller.

Alkollü araç kullanmayı cezaların caydırıcı olup olmaması-eğer öyle olsa bile- ile ilişkilendirmek de pek mantıklı bir yol değil. Alkollü araç kullanmanın para cezası, ehliyete el koyma hatta bazı durumlarda hapis cezasının yanında ciddi bir ölüm riski de mevcuttur. Alkollü araç kullanıp kullanmamak tamamen otokontrolle ilgilidir ve alkollü kişi bu durumda kesinlikle araç kullanmamalıdır.

Bireysel araç kullanan sürücülerin yanı sıra toplu taşıma sürücüsü olan kişilerin de alkollü araç kullanmama konusunda oldukça dikkatli olmaları gerekir. Bazı toplu taşıma araçları çok fazla kapasiteye sahiptir ve özellikle nüfus yoğunluğu fazla olan illerde bu araçlar çokça tercih edilir. Bu araç sürücüleri sürüş sırasında kesinlikle alkollü olmamalıdır. Avrupa’da bazı ülkelerde toplu taşıma sürücüleri denetime tabidir. Aracın kontağı bir alkolmetreye bağlıdır. Araç sürücülerinden alkolmetreye üflemeleri istenir ve araç yalnızca sürücülerin alkolsüz olduğu durumlarda çalışır. Bu ve bunun gibi önlemlerle beraber, sürücülerin bilinçlenmesi ve trafikteki sıkı denetlemeler alkollü araç kullanımının azalmasına sebep olacaktır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.11.2020

En Çok Tercih Edilen İkinci El Otomatik Vites Araçlar

30.06.2021

Ehliyet Alma Sürecinde Sık Yaşanan Sorunlar

03.08.2022

Yeni Opel Astra, Eylül ayında Türkiye'de

23.03.2020

Uzun Yol Şoförlüğü ve Zorlukları