Alaşım Jantlardaki Çizikler Nasıl Giderilir

ABONE OL
Alaşım Jantlardaki Çizikler Nasıl Giderilir

Alaşım jantlar, çelik görüntüsü veren, ancak çeliğe göre dayanıksız olan modellerdir. Bu tip jantlar yapıları gereği kolay çizilebilirler. Bu da otomobilinde alaşımlı jantlar olan bir sürücü için can sıkıcı olan bir durumdur.

Alaşım jantlarda meydana gelen çizikler veya çökükler jantların hem çirkin hem de soluk görünmesine neden olabilir. Ancak hafif olan problemler genelde sürücünün kendisi tarafından onarılabilir. Bunun için alaşım jantlarda meydana gelen bir hasarın büyümesini önlemeden müdahale etmek gerekir.  

Jantı Temizleyin

Alaşım jantlardaki hasarın incelenmesi önemlidir. Bu sayede yapılan tamir işlemi daha uzun süre kalıcı hale gelecektir. Jantlar kullanıma bağlı olarak kirlenir ve bunun içinde onarım işlemine başlamadan önce iyice temizlemeniz gerekir. Bunun için bez ve temizleyici deterjanlar kullanılabilir. Bu işlem sonrasında jantı ovalayarak toz ve kiri çıkarabilirsiniz. Tiner temizlik için oldukça ideal bir temizleyici olabilir.  Jantın tamir işlemine başlamadan önce tekerleğin kuru olmasına dikkat etmelisiniz. 

Çizik Olan Bölgeyi Zımparalayın

Onarım işlemine zımparalayarak başlamanız gerekiyor. Bunun için önce lastiği maske bandıyla kaplayın. Bu sayede zımpara işlemi sırasında lastiklere zarar vermenizde önlenmiş olacaktır.

Çizikleri zımparalarken 240 kum zımpara kağıdı kullanabilirsinizi. Pürüzlü kenarları gidermek çizik ve vurukların üstünü zımparalamanız gerekir. Eğer janttaki çizik bölge pürüzsüz ise o zaman zımpara yapmanıza da gerek kalmayacaktır.

Macun Sürün

Zımpara işlemi sonrasında bezle kalıntıları iyice silin ve metal destekli olan dolgu macunu ile çizikleri doldurun. Az miktarda macun kullanmanız faydalı olacaktır. Macunu hasarlı bölgeye sürün ve düz bir zemin uygulamaya çalışın.  Macunun çiziklerin dışına taşmamasını sağlamak önemlidir. Bu sayede düz bir zemin elde edilmiş olur.

Macun işlemini tamamladıktan sonra 2 saat beklemeniz gerekiyor. Bu sayede macun kurumuş olur ve sonrasında 400 kumluk zımpara kağıdı ile macunu zımparalayabilirsiniz. Bu sayede macunun kabarıkları ortadan kalkmış olacaktır. 

Astar ve Boya Uygulamak

Piyasa da sprey boya ve astarlar satılır bundan jantınızla uyumlu rengi satın alarak kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Son olarak lastiğinizdeki bandı sökerek boya işlemini tamamlayabilirsiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.02.2021

Bir Arabaya En Fazla Kaç Kişi Binebilir

20.07.2023

Tesla Modelleri ve Özellikleri

22.11.2021

Bijon Nedir - Bijon Anahtarı Nedir

26.07.2022

Kaza Tespit Tutanağı Nedir, Nasıl Doldurulur