Akünüzün Bitip Bitmediğini Nasıl Anlarsınız

ABONE OL
Akünüzün Bitip Bitmediğini Nasıl Anlarsınız

Arabanız çalışmadığında, motor veya elektrik sistemiyle ilgili olası sorunlar hakkında panik yapmadan önce, arabanızın aküsünün bitmiş olabileceği gerçeğini düşünün. Can sıkıcı olsa da, bu sorunu çözmek motor sorunlarından çok daha kolay ve daha ucuzdur. Akünüzün bitip bitmediğini nasıl anlayacağınız ve varsa ne yapmanız gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Otomobillerde Yaygın Sorunlar

Önce ışıklarınızı kontrol edin. Farlar açık konumda bırakılmışsa, akünüzü yanlışlıkla bitirmiş olabilirsiniz. Farlar kapalı konumdaysa ışıkları açmayı deneyin. Çalışırlarsa, sorun akünüz olmayabilir. Arıza marş motoru ya da çalışmasını engelleyen başka bir durumdan kaynaklı olabilir.

Ara sıra sebepsiz yere çalışmayan bir arabanın aküsü eski veya zayıf olabilir. Kapağı açın ve aküye bakın. Yıpranmışsa veya sızıntı yapıyorsa, bir profesyonele danışmanın zamanı gelmiş demektir. Yeni bir aküye ve yeni kablolara ihtiyacınız olabilir.

Akünüzün Süresini Kontrol Edin

Çoğu araçlar 3 ile 5 yıl dayanan akülere sahiptir. Sizin kontrol aşamasında yapmanız gerekenler ise şöyledir:

  • Kaputu açın ve varsa akü kapağını çıkarın. Üzerinde ay ve yıl yazan dairesel bir çıkartma olacaktır. Ona bakın.
  • İlk rakam ayı, ikincisi ise yılın son iki rakamıdır. Yani, 09/20, Eylül 2020 anlamına gelir.
  • Üstüne plastik şerit veya tarih kodu damgalanmış bir aküde olabilir. İlk harf ayı temsil eder. Yani, A Eylül, B Ekim, C Kasım vb.
  • İkinci sayı yılı temsil eder. Yani, sekiz = 2018, dokuz = 2019, 0 = 2020 gibi. Akünüz üç yıldan eskiyse, değiştirmeniz gerekebilir.

Aracınız ilk çalıştırmadan sonra çalışmazsa, akünüz büyük olasılıkla tamamen bitmiştir ve değiştirilmesi gerekir. Takviyeyle çalıştırma girişiminde bulunabilirsiniz hatta kaskonuz varsa sigorta firmanız akü ya da çekici hizmeti sağlayacak bu sayede bilmediğiniz yollarda stres altında kalmadan beklemek zorunda kalmayacaktır.

Akünüzün Bitmiş Olduğunu Düşünürseniz Ne Yapmalısınız?

Akünüzün bitmiş olduğundan eminseniz, yardım etmeye istekli birine erişerek y da çekici arayarak arabayı bulunduğu yerden kaldırabilirsiniz.  

Arabanızın neden çalışmadığından emin değilseniz, en iyisi bir tamirciye sormanız. Sorunu profesyonel bir şekilde teşhis etmek, pahalı parçaları gereksiz yere değiştirmekten kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

Otomobiller hakkında teknik bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.07.2021

Yurtdışına Arabayla Nasıl Çıkılır? 2022

20.03.2023

Citroën Türkiye Fiyat Listesi Mart 2023

08.01.2021

Dört Mevsim Lastiklerin Özellikleri Nelerdir

02.04.2021

Köpeğinize Araba Çarptıysa Ne Yapmalısınız