Akü Şarj Olmuyor, Ne Yapmalıyım

ABONE OL
Akü Şarj Olmuyor - Ne Yapmalıyım

Akünün şarj tutamaması gibi mekanik sorunlar söz konusu olduğunda, işler olması gerekenden daha karmaşık hale gelebilir. Ne yazık ki, birçok sürücü araçlarının akü şarjı ve elektrik sisteminin nasıl çalıştığı konusunda yeterli bilgiye sahip değildir. Biz de bu makalemizde akünün şarj olmamasının nedenlerini açıklayalım istedik.

Aracınızın Aküsünün Şarj Olmaması Ne Anlama Geliyor?

Alternatör, akünün şarj edilmesini sağlamaktan sorumludur. Alternatör, aracınızın elektrik sistemindeki en önemli bileşenlerden biridir. Krank milinden aldığı enerjiyi, aracınızın elektrik sistemine sabit bir güç akışı sağlayan elektriğe dönüştürür ve aküyü sürekli olarak doldurur.

Alternatör aküyü şarj etmediğinde, aracın ışıkları, aksesuarları ve ateşleme sistemini içeren hiçbir elektrik sistemi çalışmaz. Böyle bir durum olduğunda motor çalışmaz ve bu da ciddi bir soruna işaret edebilir.  

Aküm Bitti mi yoksa Şarj Edebilir miyim?

Araç akünüzle ilgili sorun yaşadığınızda, sadece yeniden şarj edilmesi mi gerektiğini yoksa tamamen bitip bitmediğini ve yeni bir tane satın almanın zamanı gelip gelmediğini merak ediyor olabilirsiniz. Alternatör bile ömrü tükenmiş bir aküyü yeniden harekete geçiremez.

Aküyü şarj etmeyi denediyseniz ve arabanız hala çalışmıyorsa, muhtemelen yeni bir akü satın almanız gerekecektir.

Akünün Bittiğine Dair İşaretler Nelerdir?

Arabanızın aküsü şarj etmediğinde, genellikle ömrünün bitmek üzere olduğuna dair açık işaretler vardır. Bunlar şöyle belirtilebilir.

Akü ışığı: Akü ışığı yandığında bu akünüzün tükendiğini gösterebilir.

Motor Yavaş çalışır: Arabanızın çalışması birkaç saniye mi alıyor? Yavaş çalışan bir motor, akünün bitmeden önceki son çağrısıdır. Bunun için yavaş çalışan bir motorla karşılaştığınızda akünüzü gözden geçirmeniz gerekir. Aksi takdirde hiç beklemediğiniz bir anda akünüz biter ve yolda kalırsınız.

Akünün Durumu: Bitmiş bir akünün işaretlerinden birisi de oksitlenmedir. Asidik, pudralı mavi bir görüntü akünün üzerinde olursa bunun bir işaret olduğunu düşünmeniz gerekir. Aşınmış pozitif ve negatif kutuplar voltaj sorunlarına neden olabilir ve arabanızı çalıştırmada sorun yaşarsınız.  

Soğuk ve Sıcak Havalar: Aşırı soğuk veya sıcak havaya ömrünü kaybetmiş olan bir akünün çalışması zor olacaktır. Özellikle soğuk havalarda ömrü azalmış aküler çalışmayabilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.03.2022

Ehliyet Alma Yaşı Kaçtır? Ehliyet Yaşı Hesaplama 2022

25.02.2021

Otomobillerde Motor Beyni Arızası

30.05.2022

Kemer Sürücü Kursları – Kemer Ehliyet Kursları

24.02.2021

Trafikte Yeşil Dalga Sistemi Nedir