Akü Neden Biter, Akü Bitince Araç Çalışır mı

ABONE OL
Akü Neden Biter - Akü Bitince Araç Çalışır mı

Arabanızın çalışmaması gibi olumsuz bir durumla karşılaştığınızda, akünün bittiğini düşünebilirsiniz. Aküler kendilerini şarj edebilme özelliği taşımaktadır. Fakat herhangi bir arıza durumunda akü kendini şarj edemeyecek ve çalışmayacaktır. Akü çalışmadığında ise aracınız da çalışmaz.

Aküler sıklıkla yüksek ya da düşük hava sıcakları sebebi ile bitmektedir. Fakat akülerin bitmesini sağlayan birçok neden bulunmaktadır.

Araba Aküsü Nedir?

Araba aküsünün bitme sebepleri araştırılırken dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri akünün ne olduğunu iyice anlamaktır. Araba aküsü; şarj edilebilir özelliğe sahip motorlu araç çalıştırmak için gerekli olan aküdür. Arabayı çalıştırmak için marş motoruna elektrik akımı sağlayan araba aküsü, arabanın çalışması için elzem bir parçadır. Akünün sağladığı elektrik akımı ile içten yanmalı motor çalışır vaziyete geçmektedir. Bu motor çalıştığı zaman araçta mevcut olan elektrik sistemleri için gerekli güç, alternatörün aküyü şarj etmesi sırasında akü ile karşılanmaktadır.

Araba Aküsü Nasıl Çalışır?

Arabanın kontağı çevrildiği esnada, araç aküye çalışması için sinyal vermektedir. Bu sinyal ile motora elektrik enerjisi verilerek motorun marş etmesi sağlanmaktadır. Aküler elektrik potansiyeli miktarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu miktara voltaj denmektedir. Her araç farklı voltlara sahip aküler kullansa da çoğu araç 12 voltluk akü kullanmaktadır. Marş motoru çalışır vaziyette olduğunda arabanızın şarj sistemi de çalışmaya başlamaktadır. Bu sistemin temel parçası alternatördür. Bu parça akünün şarjını muhafaza etmektedir. Bu sebeple akünüz tamamen biterse aracınız aküyü şarj edemez.

Araba Aküsü Neden Biter?

Akülerin bitmesinde pek çok neden etkili olmaktadır. Bu nedenler aşağıdaki gibidir.

  • Arabanızın farlarını açık unutmanız akünüzü bitirmektedir.
  • Aracınızın içinde bulunan aydınlatmalar uzun süre açık kaldığında akünüz bitmektedir.
  • Araç aküsü herhangi bir arıza durumu sebebi ile arabanızı çalıştırmıyor olabilir. Aynı zamanda zayıf voltaja sahip olan bir akü de hızlı bir şekilde bitebilir. Bu aküler sık sık şarj edilmelidir.
  • Aracınız fonksiyonel parçalarından biri ya da birkaçı açık ise aracınızın aküsü daha hızlı bitmektedir.
  • Akünüzün kablolarının zarar görmesinden dolayı akünüz bitebilir.
  • Aşırı hava koşulları sebebi ile akü hızlı bir şekilde bitebilmektedir.
  • Akü marş motoru çalışır durumdayken şarj edemiyor olabilir. Şarj sistemi arızalıyla akü de hızlı bir şekilde bitebilir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.09.2021

SRC Belgesi Çeşitleri Nelerdir

21.01.2022

Yakıt Depo Güvenlik Kiti Nedir

08.06.2021

En Ucuz Sıfır Arabalar 2021

12.01.2021

Araç Kiralarken Açık Senet İmzalatmak Ya da İmzalamak Yasal mı