Akü Kendi Kendine Biter mi

ABONE OL
Akü Kendi Kendine Biter mi

Yakıt fiyatlarındaki artış insanları araçlarına binmekten uzaklaştırırken, araçlar evlerin önünde ve garajda uzun süre boyunca beklemeye alındı. Otomobillerin diğer eşyalardan en önemli farkı kullanılmasalar bile bazı parçalarının bir ömrünün olduğudur. Örneğin aracınızdaki lastikleri kullanmasanız bile değiştirmek zorundasınız. Ya da akünüz araç çalışmasa bile kendi kendine bitebilir. Bu nedenle ister ikinci el ister sıfır bir aracınız olsun birtakım masrafları mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekir.

Akü Nedir?

Akü elektriği kimyasal enerjiye dönüştürür ve ihtiyaç olduğu zamanda elektrik enerjisi olarak tekrar verir. Yani her araç çalışmak için elektriğe ihtiyaç duyar ve bu da akü ile mümkün olur. Aracınızın yeni olması ya da az kullanılıyor olması akünün bitmeyeceği anlamına gelmez.

Akü Biterse Ne Olur?

Eğer aracınızı uzun süre boyunca kullanmamışsanız bu durumda anahtarı çevirdiğiniz de hiçbir tepki almayabilirsiniz. Bu durum akünün bittiğini gösterir. Doğal olarak motora elektrik gitmeyeceğinden dolayı araç çalışmaz.

Araba kaç gün çalışmazsa akü biter?

Akü mevsime göre bitişinde değişiklik gösteren parçadır. Eğer ki hava sıcaksa aracınızı uzun süre boyunca çalıştırmasanız bile akü bitmeyecektir. Fakat hava soğuksa bu durumda aracınızı mutlaka 2–3 günde bir çalıştırmanız gerekir. Normal zamanlarda yaz ayları dahil olmak üzere haftada 1 kez aracın çalışması yeterli olacaktır.

Aracı Vurdurarak Çalıştırmak Zararlı mı?

Eskiden çok sık yapılan bu yanlış yeni nesil araçların devreye girmesiyle ortadan kalkmış durumda. İnsanlar aracı vurdurarak çalıştırmanın aracın motoruna zarar vereceğini biliyor. Ancak bazı durumlarda ise hepimizin istemeden yapmak zorunda kaldığı da bir durum diyebiliriz.   

Akü Biterse Ne Yapmalı?

Akü bitmişse ilk yapılması gereken aracı daha fazla zorlamadan bir akü satın almak. Akü alınırken mutlaka aracın özelliklerine uygun olan tercih edilmelidir. Eğer ki bu konuda herhangi bir fikriniz yoksa o zaman akü satın aldığınız yere aracınızın marka ve modelini söylemeniz yeterli olacaktır. Onlar size hangi akünün faydalı olacağını belirteceklerdir.

Eğer sigortanızın yol yardım hizmeti varsa, tek bir telefonla hizmet alabilirsiniz. Onlar bir çekici göndererek en yakın yere aracınızı ulaştıracaktır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.05.2021

Sürücü Kursu Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir

28.12.2020

Taksi Şoförü Nasıl Olunur, Şartları Nelerdir

27.09.2021

Arabanızın Boyasını Nasıl Korursunuz

06.05.2022

C1 Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, C1 Sınıfı Ehliyet Nedir