Akü Çıkarılınca Veriler Silinir mi

ABONE OL
Akü Çıkarılınca Veriler Silinir mi

Arabalara takılan iki tür bilgisayar depolama aygıtı vardır. Bunların birincisi ROM ikincisi ise RAM’dir. ROM, motoru ve diğer cihazları kontrol eden ana verileri depolayan, bilgisayardır. Birkaç ROM türü vardır, ancak ortak noktaları, depolanan içeriğin güç kapatıldığında bile kaybolmamasını sağlamaktır.

Arabadan akü çıkarıldığında depolanan RAM içeriği kaybolur. RAM, arabanın çalışma durumuna göre yeniden yazılan içeriği işlemek için orijinal bir depolama aygıtıdır.

Örneğin, motorun teşhis adı verilen bir özelliği vardır. Bu bir kendi kendine teşhis işlevidir ve motorun herhangi bir yerinde bir arıza meydana geldiğinde, bilgi hafızaya alınır ve arıza durumu lambanın yanıp sönmesiyle bildirilir. Bu sırada, aküyü çıkarırsanız, veriler anlık olarak başlangıç ​​durumuna geri döner. Bu durumda, arızalı parça onarılır ve güç açılırsa, cihaz tekrar kendi kendine teşhis gerçekleştirir ve normal durumda olduğuna karar verir.

Ayarlanan konumu ve radyo kanalı seçim mekanizmasını otomatik olarak hafızaya alan otomatik ayarlama sayfası, akü çıkarılırsa saklanan verilerini kaybedecektir.

Yukarıda bahsedildiği gibi, akü çıkarıldığında kaybolan sistem hakkındaki bilgiler, esasen yapay olarak değiştirilen veya sürüş koşullarına bağlı olarak sürekli yeniden yazılan şeylerdir. Bu nedenle, aküyü çıkarmış olsanız bile, aracın kendi durumunu olumsuz etkilemeyecektir.

Araba Aküsü Nasıl Çıkarılır?

Arabanızın aküsünü çıkarmadan önce dikkat etmeniz gereken husus kullanıcı kılavuzudur. Çünkü bazen üretici firma akünün çıkarılması için farklı bir yöntem uygulanmasını isteyebilir. Eğer kılavuza gerek yoksa bu durumda yapmanız gereken ilk işlem eski aküyü sökmeden önce pozitif kutbunu belirleyin ve kabloyu işaretleyin. Bu şekilde aküyü ters takmanın da önüne geçmiş olursunuz.

Yeni akünüzü takmadan önce eskisini çıkarmanız gerekir ve bunun için önce negatif olan başı çıkarmanız gerekiyor. Bu sayede aküden kaynaklı olan sorunların önüne geçmiş olursunuz. Daha sonrasında ise pozitif olan kutbu çıkarabilirsiniz. Her ikisi çıktıktan sonra aküyü bağlantı yerlerinden sökerek çıkarabilirsiniz. 

Yeni Akünün Takılışı

Yeni aküyü takarken ise eskisini nasıl sökmüşseniz aynı şekilde takmanız gerekiyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken şey pozitif kutbu ilk önce takmaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.08.2022

Elektrikli Araç Teknik Terimler Nelerdir

30.03.2020

Sınav Esnasında İşlenecek Suçlar ve Cezaları

17.09.2021

Hamileyken Araba Kullanılmalı mı

20.05.2022

Taksi Çıkması Araba Alınır mı