Akıllı Park Sistemi Nedir

ABONE OL
Akıllı Park Sistemi Nedir

Otomobiller sürekli olarak güvenli hale getirilirken aynı zamanda tasarım olarak da daha modern bir hale dönüştürülüyor. Bugünün otomobilleri küçük olsa bile park alanı bulmadaki zorluk ya da dar bölgeler, küçük araçların bile park edilebilmesini zorlaştırıyor.

Özellikle yeni araç kullanmaya başlayan sürücüler için park edebilmek oldukça zordur. Akıllı park sistemleri, geri kamerası ve park sensörleri gibi pek çok donanım ise otomobillerin kullanımını ve park edilmesini daha kolay hale getiriyor.

Akıllı Park Sistemi Nasıl Çalışır?

Park sensörleri çok uzun zamandan beri kullanılıyor ve artık lüks olmaktan çıkmış durumda. Ön ve arka tamponlara monte edilen sensörler arabaya gelebilecek engeller konusunda sürücüyü uyarırken sürüşü de daha konforlu ve güvenli hale getirmiştir.

Geri Görüş Kameraları

Park sensörlerinin geliştirilmesi bir adım daha ileriye taşınmış ve bu sistemlere geri kameraları da dahil edilmiştir. Aracın arka tamponuna eklenmiş olan bir kamerayla aracın ön paneline yerleştirilen bir ekranda geri vitese takıldığında arka taraftaki tüm hareket görülebilir. Bu da geri geri giden ya da park etmeye çalışan bir sürücü için oldukça kolaylıktır. Geri görüş kameralarında arka açının daha geniş görüntülenebilmesi için geniş açılı mercekler kullanılır, doğal olarak aracın arkasındaki tüm hareketi kolayca görebilirsiniz.

360 Derece Kamera

Bu tip kameralar şu an gelinen noktada en son teknolojidir. Özellikle üst segmentteki araçlarda bulunan kameralar sayesinde aracın her tarafı rahatlıkla görülebilir. Kuş bakışı görüntüsünün verildiği bu kameralar sayesinde aracınızı park ederken tam bir kontrol sağlamış olursunuz.

Akıllı Park Sistemi

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz tüm donanımlar bir araya getirilerek akıllı park sistemi geliştirilmiştir. Aracın park düğmesine basıldığında araç siz frene basana kadar kendi kendine park etmeye çalışır. Park işlemi esnasında araç sizi uyararak ileri ve geri vitese geçirmeniz konusunda bilgilendirir ve bu sayede sizin girmeye cesaret edemeyeceğiniz boşluklara bile en ufak hesaplamaları yaparak kolayca girebilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.03.2021

Araçların Işıklandırılması ve Işıkların Kullanılması

03.10.2022

Direksiyon Sınavı Puanlama 2022

23.02.2022

Araç Güvenlik Sistemleri Nedir

10.03.2023

Suzuki Türkiye Fiyat Listesi Mart 2023