Acemi Sürücüler İçin Kolay Park Etme Yöntemleri

ABONE OL
Acemi Sürücüler İçin Kolay Park Etme Yöntemleri

Araç park etmek birçok sürücü için kabus olabiliyor, aşağıda aracınızı nasıl sorunsuz ve kolay bir şekilde park edeceğinize dair ip uçları bir kaç ipucu yer almaktadır.

Öncelikle aracınızı park ederken sakin olun ve paniğe kapılmayın. Birçok sürücü park esnasında diğer araçlara çarpacağını düşündüğünden dolayı panikleyebiliyor, bu da kazaya sebebiyet veriyor. Paniklemek pedalları karıştırmanıza ve frene basmak isterken aniden gaza basıp kontrolünüzü kaybetmenize neden olabilir. Buna ek olarak diğer araçların yoldan bir an önce çıkmanız için yaptığı baskılara da yenik düşüp daha hızlı davranmaya çalışmayın. Acele etmek sizin paniklemenize ve yanlış manevra yapmanıza sebebiyet verebilir.

Park Alanından Nasıl Çıkaracağınızı Planlayın

Eğer yapabiliyorsanız aracınızı geri geri gelerek ters park edin. Çünkü özellikle akan bir trafikte aracınızı geri geri çıkarmaktansa düz çıkarmak sizin için daha güvenli ve kolay olacaktır. Aracınızı park yerinden çıkarırken yavaş ve dikkatli olmaya özen gösterin.

Teknoloji hayatımızı kolaylaştıran etmenlerden biridir ve hayatımızın birçok alanında teknolojiye güveniriz. Ancak söz konusu park etmek olunca teknolojiye çok fazla güvenmemekte fayda vardır. Günümüzde hemen hemen tüm araçlarda park sensörü bulunmaktadır. Ancak park esnasında çok güvenilir olmayabilirler. Bu nedenle aracınızı park ederken aynalara güvenmeniz sizin için daha güvenli olacaktır. Aynalarınızı sık sık kontrol ettiğiniz gibi arada başınızı çevirerek geriye doğru bakmanız da size kolaylık sağlayacaktır.

Birçok kişi aracını iki aracın arasına paralel park etmekten hoşlanmaz, ancak paralel park etmek sanıldığı kadar zor değil. İlk başta aracınızı park halindeki aracın tam paraleline getirin ve park ettiğinizin anlaşılması için dörtlülerinizi yakın. Aracınızı geri vitese alın. Direksiyonu tamamen sağa kırdıktan sonra arkanızdaki aracın iki farını da görecek şekilde gelin ve sonra direksiyonunuzu düzleştirip dümdüz geri gelin. Öndeki aracın arka tamponu ve sizin ön tamponunuzu aynı hizaya getirin. Son olarak direksiyonunuzu tamamen sola çevirip park alanına yerleşin ve direksiyonunuzu düzleştirin. Bu şekilde park etmeyi kolaylaştırmak için boş bir yolda vakit buldukça pratik yapmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede zamanla daha rahat ve kolay park ettiğinizi fark edeceksiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.06.2023

Ehliyet Sınav Ücreti Nereye Yatırılır

03.08.2021

2022 Hyundai Elantra N İncelemesi

27.07.2020

Arabada Mutlaka Bulunması Gerekenler

18.05.2020

Konya Sürücü ve Ehliyet Kursları