A1 Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir - A1 Sınıfı Ehliyet Nedir

ABONE OL
A1 Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir - A1 Sınıfı Ehliyet Nedir

A1 ehliyet, motosiklet kullanacaklar için verilen bir ehliyet türüdür. A1 sınıfı ehliyet kullanımına dair merak edilen birçok detay vardır. Peki, A1 ehliyet nasıl alınır, A1 ehliyet hangi araçları nasıl kullanılır? İşte, A1 sınıfı sürücü belgesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

A1 Ehliyet Nedir?

A1 sınıfı ehliyet, 125 cc’ye kadar olan tüm motosikletleri kullanabilen ehliyet türüdür. A1 sürücü belgesi 125 cc’ye kadar olan tüm motosikletler için kullanılabilir. Motosiklet grubu eski sistemde A1 ve A2 iken yeni sistemde ise M, A1, A2, A ehliyet sınıfları olarak ayrılmıştır.

İki ve üç tekerlekli motosiklet için ehliyet almayı düşünüyorsanız A1 sınıfı ehliyet alabilirsiniz. Eğer daha önce ehliyet almışsanız bu durumda A1 motosiklet ehliyeti almak için direksiyon eğitimine ve direksiyon sınavına girmeniz yeterli olacaktır.

A1 Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?

A1 ehliyet kaç cc sorusu sürücü adayları tarafından merak edilen konular arasındadır. A1 ehliyet için motorlar, silindir hacmi maksimum 125 cc olan, ağırlık/güç oranı 0.1 seviyesini aşmayan, maksimum 11 kW gücündeki iki veya üç tekerlekli motosikletleri kullanabilir. İki veya üç tekerlekli motosiklet kullanmak istiyorsanız A1 ehliyet almanız gerekmektedir.

A1 Ehliyet Kaç cc Motor Kullanır?

A1 ehliyet için 125 cc-22 kw motor gücü olan araçları tercih etmek gerekir.

A1 Ehliyet Nasıl Alınır?

A1 sınıfı sürücü belgesi almak için sürücü adaylarının ilk aşamada sürücü kursuna kayıt yaptırması gerekir. A1 ehliyet alma süreci ilk olarak sürücü adaylarının teorik eğitimden geçirilmesi ile başlar. Teorik eğitimin ardından adaylar yazılı sınava girer. A1 ehliyet sınavı kazanılabilmesi için 70 ve üzeri puan alınması gerekir. 70 ve üzeri puan alan kursiyerler direksiyon sınavına katılmayı hak kazanır.

Direksiyon sınavı 35 dakikadan oluşmaktadır. Sınav boyunca sürücü adayının yanında gözetmen bulunur. Sürücü adayının araca hakimiyet kurabilmesi ve araç kullanım kriterlerini yerine getirmesi gerekir. Direksiyon sınavında başarılı olan sürücü adayları ehliyet almayı hak kazanır.

A1 Ehliyet Alma Şartları Nelerdir?

A1 motor ehliyeti alabilmek için belli başlı şartların yerine getirilmiş olması gerekir A1 ehliyeti için gerekli evraklar şu şekildedir;

  • Diploma veya öğrenim belgesi fotokopisi ya da aslı
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Adli sicil kaydı
  • Sağlık raporu
  • Başka bir sürücü belgesi bulunuyorsa fotokopisi
  • Altı ay içerisinde çektirilmiş 2 tane biyometrik fotoğraf
  • Sınav ücretinin yatırılmasına ilişkin makbuz

Gerekli evraklarla birlikte ehliyet alma işlemi tamamlanmış olur.

A1 Ehliyet Alma Yaşı Kaçtır?

A1 ehliyet alma yaşı 16 yaşını doldurmuş olan ve ehliyet almasında sakınca bulunmayan herkes A1 sürücü belgesi almak için başvuru yapabilir.

A1 Ehliyet Harç Ücretleri – A1 Ehliyet Ücretleri

A1 ehliyet fiyatı sürücü adaylarının merak ettiği konulardan biridir. A1 ehliyet alabilmek için ödemeniz gereken ehliyet harç ve sınav ücretleri bulunmaktadır. A1 sınıfı ehliyet harç fiyatı 370 TL’dir. A1 ehliyet fiyatı dahilinde ise 280 TL değerli kağıt bedeli ve 60 TL vakıf ücreti ödenmesi gerekmektedir. A1 sınıfı ehliyet fiyatı için toplamda ödemeniz gereken tutar ise toplamda 710,40 TL’dir. A1 sınıfı ehliyet fiyatları kapsamına sürücü kursu ücretini de ilave etmek gerekir. Sürücü kursu fiyatları kurstan kursa değişiklik gösterebilmektedir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak ve sürücü kurslarını araştırmak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.02.2022

Merkez Sürücü Kursları - Merkez Ehliyet Kursları

25.12.2020

Direksiyon Dersi Neden Önemlidir

28.12.2021

Haymana Sürücü Kursları - Haymana Ehliyet Kursları

23.06.2021

Yeni Kimlik ve Ehliyet Birleştirme İşlemi Nasıl Yapılır