4X4 Araçların Kışlık Bakımı Nasıl Olmalı

ABONE OL
4X4 Araçların Kışlık Bakımı Nasıl Olmalı

Dört tekerlekten çekişi olan bir araç kullanıyorsunuz inanılmaz bir performansa sahip olduğunu bilirsiniz. Ancak bu performansı sürekli olarak koruyabilmesi için aracınıza yazlık ve kışlık bakıma önem vermeniz gerekiyor.

 4×4 Kışlık Bakımı

4x4 araçların kış bakımlarını normal araçlarla ayrı tutmak gerekmiyor. Bunun için daha önce bir araca sahipseniz nasıl bakım yapmanız gerekiyorsa aynı şekilde devam etmelisiniz. 4x4 kışlık bakımında izlemeniz gereken yol şu şekildedir.

Aracınızın aküsünü kontrol edin. Arızalı ya da bitmiş bir akü 4x4 araçlar için çok büyük performans kaybı demektir.

Dört tekerlekten çekişli olan araçlarda kışlık bakımda yapılacak bir diğer önemli husus ise lastiklerin kontrolüdür. Yazın ve kışın lastik basınç değerleri farklı olabilir. Aracınızın modeline ve jant ebadına göre kışın basıncı ne kadar olması gerekiyorsa o ayara getirmeniz gerekiyor. Doğru basınç sizi her türlü hava koşulunda güvenli hale getirecektir. Lastiklerinizin hava basıncı yola tutuşu ve yakıt ekonomisini etkileyecektir.

Silecek lastiklerinizi kontrol etmeniz gerekir. Otomobillerde diğer tüm bileşenler gibi silecek lastikleri de zaman içerisinde yıpranabilir ve kullanılmaz hale gelebilir. Eğer silecek lastikleriniz eskimişse o zaman mutlaka değiştirilmesi gerekir. Silecek lastiklerinizde herhangi bir sorun bulunmuyorsa silecek suyunuzu kontrol edip gerekiyorsa eklemeniz gerekir.  

4x4 araçların kışlık bakımında dikkat edilecek diğer bir husus ise bujilerin kontrolüdür. Arızalı bir buji aracın çalışmasını bozabileceği gibi yakıt performansını ve aracın çekişini de etkileyecektir. Genel motor performansını artırmanın en iyi yolu bujilerin bakımıdır.

4x4 araçlarda ateşleme sistemi kablolarının da kontrol edilmesi gerekiyor. Kablolarda herhangi bir şekilde çatlama, ayrılma ve yağlanma varsa duruma mutlaka müdahale edilmelidir

4x4 araçların kışlık bakımında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise aracın alt bakımının yapılmasıdır. Aracınızı lifte kaldırarak alt takımın incelemesini yapabilirsiniz. Bunu kendi başınıza yapamayacağınız için aracınızı servise götürmeyi ya da bir tamirciye götürmeyi tercih etmelisiniz.

Son olarak aracınızı dinlemeniz gerekiyor. Aracınız çalışırken olması gerekenden farklı bir ses duyuyorsanız nedenini öğrenmelisiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.01.2022

Ödemiş Sürücü Kursları - Ödemiş Ehliyet Kursları

26.07.2022

Hamileyken Araç Kullanmak Riskli mi

28.03.2023

İkinci El Araba Fiyatları Düşer mi

26.04.2023

Dozer Ehliyeti Nasıl Alınır