2022 Volkswagen Golf R İnceleme

ABONE OL
2022 Volkswagen Golf R İnceleme

Volkswagen 2022 yılında yapmış olduğu yenileme sonrasında ortaya çıkan G R modelini sonunda tanıttı. Araç 315 hp turbo dörtlü ve drift moduna sahip. 4x4 özelliğine sahip olan araç şu anda Volkswagen’in en yüksek teknolojini oluşturuyor.

Daha sofistike bir görünümle birlikte hızlı ve seri araç isteyenlerin tercihi olacak araç, donanım ve ince tasarımıyla dikkatleri kendi üzerine taşımayı başarmıştır.

2022 Golf R’deki Yenilikler Neler?

Golf R aslında sürücüleri 2019 yılına doğru geri götürüyor. Uzun zamandan beri değişim yapmayan Golf bu modeliyle artık yeniden dirilmeye hazırlanıyor. Sekizinci nesil olan GTI’nin hemen ardından aracın satışa sunulacağının da bilgisini verelim.

Golf R Motor, Şanzıman ve Performans

Golf R’nin ön kaputunu açtığımızda altında bizi bekleyen bir görüntü var. 288 hp ve 280 lb-ft’den başlayan 315 beygir gücü ve 310 lb-ft tork üreten turbolu 2.0 litrelik sıralı dört silindir bulunuyor.

Araç 7 ileri otomatik ya da manuel olarak satışa çıkarılıyor. İsteyen sürücü istediği bir versiyonu tercih edebilir.

Standart olarak 4 tekerden çekiş sistemine sahip olan aracın daha iyi kullanım sağlayabilmesi için torku sol ve sağ arka tekerler arasında aktif bir şekilde dağılım yapılmış.

 Golf R’nin seçilebilir sürüş modları da bulunuyor. Bunlar ise şöyledir:

Konfor, Spor, Yarış, Özel, Drift ve Bireysel Bu modlar arasındaki geçiş R tuşuna basılarak yapılabilir.

Yakıt Ekonomisi  

Golf R’nin şehir içinde ve şehirler arası yolculuklarda ne kadar yakabileceği konusunda herhangi bir açıklama bulunmuyor. Bunun için net bir yanıt vermekten kaçınalım istedik.

 

İç Mekan, Konfor ve Bagaj Alanı

Golf R’nin son nesli olan bu araç yeni kabiniyle de dikkat çekiyor. Aracın ön bölümünde 10,2 inç büyüklüğünde bir dijital gösterge var. Dokunmaya karşı duyarlı olan bir yapıya sahip.

G R’nin, GTI’den farklı olarak nappa deri ile sarılmış destekli ön koltukları var. Aracın iç mekandaki koltuklarına baktığımızda koltukların arkalıklarında mavi renkteki R logosu bulunuyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.  

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.02.2021

Araç Yangını Sırasında Neler Yapılmalı

28.10.2021

Fren Pedalı Nedir? Fren Sistemindeki Rolü Nedir

17.07.2020

Otobüs Durağına Park Etme Cezası

14.09.2021

Radar Cezası Nedir, 2021 Radar Cezası Ne Kadar