2022 Sınava Girmemek İçin Geçerli Özel Durumlar Nelerdir

ABONE OL
2022 Sınava Girmemek İçin Geçerli Özel Durumlar Nelerdir

Uzun yıllar ehliyet alacağını günü beklediniz, sürücü kursu kaydınızı yaptırdınız ve nihayetinde sınav için gün geldi çattı, fakat öyle bir özel durum meydana geldi ki ehliyet sınavına girmemeniz gerekiyor.

Normal şartlarda ehliyet sınavına girmeyen bir kişi 4 kez bunu tekrar edebilir. Yani her adaya 4 kez deneme şansı verilmiştir. Bu işlemlerin tamamında yine de ehliyet sınavından geçemezse o zaman tüm süreç yeniden başlatılır.

Bazen ise sürücü adayları kendilerinden kaynaklı olmayan nedenlerden dolayı sınava katılım sağlayamayabiliyorlar. Peki, mazeret olarak da geçen bu durum neleri kapsıyor?

Yatakta Tedavi

Yatakta tedavi gören bir hastanın sınava girebilmesi mümkün değildir. Bunun için sürücü adayı bu durumu belgeleyebiliyorsa o zaman sınavı ertelenir ve hakkı kaybolmaz.

Doğal Afet

Yangın ya da deprem gibi beklenmedik bir doğal afetin yaşanmasından kaynaklı sınava girilmemişse o zaman diğer sınava katılım sağlanabilir ve hakkı kaybolmaz.

Ölüm Durumu

Ölüm aniden gelebilen bir durum ve planlı olmadığı için kimin ne zaman öleceğini bilemeyiz. Sınav günü herhangi bir yakınını kaybeden olursa bunu belgelediğinde bir sonraki sınava katılım sağlayabilir.

Sporcular

Sporcular bir kereye has olarak istedikleri zaman sınava katılmayabilirler. Ancak yine bu durumun resmi olarak belgeleniyor olması çok önemlidir.

Yukarıda sıralamış olduğumuz mazeretler sınava katılmamak için geçerli bir nedendir. Eğer bunlardan herhangi biriyle yüzleşmek zorunda kalırsanız o zaman sınavınızı iptal ettirebilirsiniz.

Sürücü kursuna giden bir aday sınav için başvuru yapmışsa yukarıda bahsetmiş olduğumuz durum çerçevesinde bir sonraki sınava hak kaybı yaşamadan geçiş yapabilir.

Direksiyon Sınavına Girmemek İçin Özel Durum Nedir?

Ehliyet sınavında olduğu gibi direksiyon sınavında da tüm şartlar aynısıdır. Yani aday geçerli bir mazeret olmadan en fazla 4 kez sınava girebilir ve her başarısızlık bir hakkın gitmesine neden olur. Bunun için önceliğinizin mutlaka özel durumunuzu belgelemek olmalıdır. Aksi takdirde haklarınız kaybolur ve sonrasında tekrar başladığınız noktaya geri dönersiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.02.2021

Marş Motoru Nasıl Çalışır

25.08.2021

Aday Sürücülük (Stajyer Ehliyet) Uygulaması Nedir

28.10.2020

Arabanın Farları Neden Matlaşır

17.11.2020

Lastik Basıncı Uyarı Işığı (TPMS) Nedir