2022 Opel Grandland İnceleme

ABONE OL
2022 Opel Grandland İnceleme

Opel, sezgisel kontroller ve yenilikçi teknolojilerle şık ve sportif yeni Grandland'ı tanıttı. Dijital Pure Panel ile sürücüsüne farklı bir sürüş deneyimi sunuyor. Opel’in SUV modeli ve amiral gemisi olan araç aynı zamanda, şimdiye kadar yalnızca üst sınıf araçlarda olan ek teknolojilere ve yardım sistemlerine de sahip.

Opel Grandland otomobil sektöründe yeni standartlar belirliyor. Karanlıkta 100 metreye kadar mesafedeki yayaları ve hayvanları algılayıp sürücüsünü uyaran bir sistem geliştirilmiş. Yarı uyarlanabilir şerit takip sistemi aracı şeridin ortasında tutuyor ve öndeki araçla olan mesafeyi koruyor.  

Aracın sportif tasarımına baktığımızda 2017 yılında yapmış olduğu prömiyerinden bu yana en iyi SUV modeli olarak gösteriliyor. Opel'in SUV amiral gemisi Grandland, uyarlanabilir far sistemine sahip. Kısa mesafe için, uzun bir piksel sırası bulunuyor. Yenilikçi ışık sistemi, yeni Grandland'ı kendi pazar segmentinin açık ara lideri yapıyor.

Yeni Opel Grandland'deki yeni geliştirilmiş olan sistemlerden birisi de gece görüşü ve kızılötesi teknolojisi. Özellikle gece karanlık bir bölgede araç sürerken sistem 100 metre ilerisindeki insanları ve hayvanları, çevredeki sıcaklık farklarına göre seyahat yönünde algılar. Gece Görüşü, sürücüyü uyarır ve yayaların konumunu gösterir.

Aracın ön konsoluna baktığımızda tek bir ünitede iki geniş ekran, var. Bu tamamen dijital, sürücü odaklı kullanımı sağlıyor ve beraberinde çok fazla düğmenin olmasını engelliyor. En son teknolojileri içeren bu bilgi sistemi aracın içerisinde estetik bir görüntü oluşmasını da sağlıyor. Paneldeki ekran 10 inçe kadar sürücüye doğru dönük bu sayede sürücünün gözlerini yoldan ayırması da engellenmiş oluyor.

Opel’de kullanılan teknolojilerden bir tanesi de otoyol entegresyon yardımıdır. Bu sistem otomatik şanzımanla birlikte sunulmuş. Kamera ve radar teknolojisini kullanan bu sistem sürüşü çok daha rahat ve konforlu hale getiriyor.

Hız sabitleyici, ayarlanan hıza göre öndeki araçla olan mesafeyi korur ve aktif şerit konumlandırma ile birlikte Opel Grandland'ı şeridin ortasında kalması için uyarır. Araç belirlenmiş olan hız sınırını aştığında otomatik fren yapılarak öndeki araçla aradaki mesafenin korunması sağlanır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.11.2020

Araba Camlarının Görevleri Nelerdir

24.08.2021

Devir-DAİM Pompası Nedir? Devir-DAİM Pompası Sızdırıyor

05.05.2021

Tekne Nasıl Çekilir

14.12.2021

Şile Sürücü Kursları - Şile Ehliyet Kursları