2022 Mercedes-Benz EQS İncelemesi

ABONE OL
2022 Mercedes-Benz EQS İncelemesi

Mercedes-Benz CEO'su Ola Källenius, Nisan ayında 2022 EQS'yi tanıttığında , bunu dünyanın en eski otomobil üreticisi için belirleyici bir an olarak nitelendirdi.

Diğer Benz modellerinin aksine EQS kendi başına bağımsız bir modeldir. Herhangi bir mevcut üretim otomobilinde bulabileceğiniz tartışmasız en gelişmiş iç mekana sahiptir. Büyüyen EQ rozetli modeller listesinin en üstünde yer alan bu model, aynı zamanda Mercedes-Benz markası için bir teknolojik vitrin görevi görüyor ve gelecek modellerde görmeyi bekleyebileceğimiz bir dizi yeniliği içeriyor.

Otonom Sürüş Fonksiyonu

Ayırt edici dış unsurlar arasında siyah bir ızgara, bir çift açılı far yer alıyor. Her bir farda uyarı sembollerini yol yüzeyine yansıtmak için kullanılabilen 1,3 milyon pikselli matris projektörlere ve kaputun ön kenarında yatay bir ışık çubuğuna sahip.

Mercedes-Benzilk kez, sadece servis sırasında açılmak üzere tasarlanmış, istiridye tarzı kaput sabitlenmiş. Dik eğimli ön cam, Mercedes'in tek eğimli tavan çizgisi arka bagaj kapağına kadar uzanıyor. Kapılar çerçevesiz ve en son S-sınıfında görülen aynı hizada tutamaklara sahip. Mercedes-Benz, EQS’nin, isteğe bağlı bir AMG stil paketi ve özel olarak geliştirilmiş.

Yeni S-sınıfı ile karşılaştırıldığında, EQS biraz daha kısa ve dar. Motoru 0,2 inç daha kısa olan 126,4 inçlik bir dingil mesafesine sahip ve çok geniş bir iç mekan sağlıyor.

EQS'nin yoğun alüminyum platformu, tek motorlu ve arkadan çekişli veya çift motorlu, dört tekerlekten çekişli olmak üzere iki aktarma organı düzenini desteklemiş.

396 voltluk bir lityum iyon pil, çelik ve alüminyum bir kasa kullanıyor. Pilin zemine entegre edilmiş olması EQS'ye S sınıfından daha düşük bir ağırlık merkezi sağlıyor.

Mercedes, kendi benzersiz unsurlarını Benz serisindeki diğer modellerin özellikleriyle birleştiren EQS'nin iç tasarımına çok emek harcadı. Standart kurulum, 12,3 inç dijital gösterge ekranı ve 12,8 inç bilgi-eğlence ekranı ve üst kollarda dokunmaya duyarlı kontrollere sahip çok işlevli bir direksiyon simidi ile görünüş olarak en son S sınıfına benzer bir düzen getiriyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.09.2021

Tam Kapanmada Sürücü Kursları Açık mı? Kapandı mı

20.10.2021

2022 Ehliyet Soruları Çöz

18.08.2020

Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma Suçu Nedir

21.05.2021

Ehliyet Kaybolduğunda Yapılması Gerekenler Nelerdir