2022 Kayıp Ehliyet İşlemleri

ABONE OL
2022 Kayıp Ehliyet İşlemleri

Ehliyetler artık yeni tip olarak veriliyor. İlk kez ehliyet alacak olan bir sürücü yeni tip ehliyet alırken eski tip ehliyetlerinde yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Bunun için kayıp ehliyet işlemlerini anlatırken iki farklı şekilde ücretlendirme söz konusudur.

Kaybedilen ehliyet tipi yeni ise bu durumda tüm sınıflar için 2021 yılında ödenmesi gereken ücret toplamda 270 TL’dir. Her sürücü adayı ehliyetinin sınıfının ne olduğuna bakılmaksızın bu ödemeyi yapmak zorundadır.

Eski Tip Kayıp Ehliyet İşlemleri

Ehliyetiniz eski tip ise bu durumda bir kereliğine mahsus olarak size indirim hakkı uygulanır. Yani zaten değiştirmeniz gereken eski ehliyet için toplamda 15 TL ödemeniz yeterli olacaktır.

Ehliyet Kaybetme Cezası Var mı?

Ehliyetinizi kaybetmeyle ilgili herhangi bir ceza yoktur. Eğer kaybettiğiniz ehliyetiniz yeni tip ise bu durumda sadece harç ücretini ödemeniz yeterli olacaktır. Dolayısıyla ödeyeceğiniz ücret yapacağınız her yenileme işleminde aynı olacaktır.

Biyometrik Fotoğrafa İhtiyacınız Var

Artık tüm resmi işlemlerde istenilen fotoğrafların biyometrik olması gerekiyor. Bu nedenle ehliyetinizi kaybedip yeniden çıkarmak istediğinizde biyometrik fotoğraf çekinmeniz gerekiyor. Bu fotoğraf belli bir standarda dayalıdır ve herkesin aynı şekilde çekinmesi gerekir. Biyometrik fotoğraf ücretlerine baktığımızda ise 25–30 TL gibi bir rakam olmaktadır. Gittiğiniz fotoğrafçıda fotoğrafınızı 15 dakika içerisinde alabilirsiniz.

Ehliyet yenileme işlemi esnasında sizden toplamda 2 adet fotoğraf istenir. Bir fotoğraf ehliyetinize yapıştırılırken diğer dosyanızda hazır olarak bekletilecektir.

Sağlık Raporu

Ehliyet alma sürecinde tedirgin olmanızı sağlayan faktörlerden bir tanesi de sağlık raporudur. Sağlık raporunu özel hastaneden, aile hekiminden ya da size en yakın hastanen alabilirsiniz. Sağlık raporunun amacı durumun ciddiyetini tespit edebilmektir. Eğer araç sürmenize mani bir engel bulunmuyorsa sürücü olur raporu alabilirsiniz, araç kullanmanızın mümkün olmadığı yerde sürücü olur raporu verilmez.

Kayıp İşlemlerinde Kan Gurubu Kartı İsteniyor mu?

Ehliyetinizle ilgili kayıp işlemlerinde kan gurubunuzun yazdığı bir belgenin verilmesi gerekir. Eğer kan grubunuzu biliyorsanız belgesizde belirtmeniz yeterli olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.04.2022

M Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir - M Sınıfı Ehliyet Nedir

28.10.2022

Elektrikli Otomobili Şarj Etmek Kaç Saat Sürer

29.11.2021

Ehliyet Sınavında Animasyonlu Sorular

05.04.2021

Yasaklı Yerden U Dönüşü Cezası Ne Kadar? 2021