2022 Geçici Ehliyet Belgesi Nasıl Alınır

ABONE OL
2022 Geçici Ehliyet Belgesi Nasıl Alınır

Ehliyet alma ve yenileme işleminde sürücünün mağduriyet yaşamaması için Nüfus Müdürlüğü tarafından kişiye geçici ehliyet belgesi düzenlenir. Bu belge kısa süreli kullanım için olduğundan geçici ehliyet olarak tanımlanmıştır. Belge her ne kadar ehliyetiniz elinize geçinceye kadar kullanılabiliyor olsa da normal koşullarda da kullanım süresi vardır. Yani bir sürücü adayı ehliyetim bana gelmedi gibi bir bahaneyle geçici ehliyetle araç kullanmaya devam edemez.

Geçici ehliyet belgesinin normal ehliyetten hiçbir farkı yoktur. Aradaki tek fark ehliyet kartıdır.

Geçici ehliyet belgesi üzerinde barkod ve karakod numarası vardır. Bu numaralar trafik polisinin çevirme esnasında sizden isteyeceği alanlardır. Sorgulama yapılırken belgenin ne kadar süre boyunca geçerli olduğu da görülecektir.

2022 Geçici Sürücü Belgesi Nasıl Alınır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu belge Nüfus Müdürlükleri tarafından verilir ve başvuru yapılması halinde belge hazırlanabilir. Eğer sürücü adayı belgeyi Nüfus Müdürlüklerinden almak istemiyorsa o zaman e-devlet üzerinden de temin edilebilir

Geçici Sürücü Belgesinin Son Tarihi Ne Zamandır?

 Geçici ehliyet belgesinin amacı mağdur olmamanız dolayısıyla bu belgeyle verilen süre 30 gündür. 30 günün sonunda belge artık geçersiz sayılır.

Geçici Belge İle Araç Kullanılabilir mi?

Geçici ehliyet belgesi fiziksel olarak farklı olsa da işlev bakımından 30 gün boyunca sıradan bir ehliyetle aynıdır.

Geçici ehliyet belgesi her ehliyet sahibi için aynı derecede geçerlidir. Bunun için ilk kez ehliyet almış olanlarda bu belge ile araç kullanabilirler.

Geçici ehliyet belgesi fiziksel olarak bakıldığında sağ üst bölümde resminiz vardır. Resminizle birlikte belge üzerinde adınız, soyadınız, doğum tarihi, veriliş tarihi gibi detaylar yer almaktadır.

Geçici ehliyet belgesi sürücü adayının kendi aracı ya da başka bir aracı kullanmasına müsaade edecektir. Bunun için bu belgeye ihtiyaç duyup almanız halinde hiç problem yaşamadan 30 gün boyunca sınıfınız dahilinde istediğiniz aracı kullanabilirsiniz. Bu da sizi mağdur etmemek için oldukça önemlidir.

Ehliyet hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.08.2021

Frene Bastığınızda Yaşanan Titreşim Tehlikeli mi

05.11.2021

Taksicilik Sigortalı Bir İş mi

15.11.2022

Araçlarda Kış Bakımı Nasıl Yapılır? Neden Önemlidir

27.07.2021

Arızalı Hidrolik Direksiyon Pompası Belirtileri