2022 Ford Evos İncelemesi

ABONE OL
2022 Ford Evos İncelemesi

Kalitesi, sağlamlığı ve konforu ile sürücülerin her zaman gözdesi olan Ford, bundan sonra yere yakın olan modellerini durduracağı yerine SUV tarzı araçlara yoğunlaşacağını duyurmuştu. Yapılan açıklamanın sonrasında karşımıza ilk çıkan tasarımlardan olan Evos, gerek hatları gerekse konforuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İsterseniz Evos’a biraz daha yakından bakarak yeni yılla birlikte nasıl bir aracın piyasaya sürüleceğini görelim.

Yeni Ford Evos Dış Tasarımı Nasıl?

Ford, Evos modelinde Equator modelinde kullanmış olduğu tasarım hatlarına benzer bir görsellik kullanmış. Aracın ön bölümünde bulunan çengel görünümlü farlar aracın daha spor görünmesine imkan sağlarken Ford’un altıgen şeklindeki panjur tasarımı da dinamik algının altını çiziyor. Aracın ön yüzünde bulunan piano black renkli parçalar özellikle açık renklerde güzel bir kontrast yaratacağa benziyor.

Aracın yan tarafına baktığımızda ise kapı kolları dikkat çekiyor. Kapıların kolları aerodinamik görünümde günümüz trendlerine de uyum sağlamı. Aracın dinamik görünmesini sağlayan en önemli şey tavanda hissedilen eğimli çizgidir.

Evos’un arka bölümünde yine ön tarafta olduğu gibi orta birleşen aydınlatma kullanılmış. Bu da araca arkadan bakıldığında elektrikli otomobil izlenimi veriyor olsa da egzoz çıkışları içten yanmalı bir motorun olduğunu hatırlatıyor.

İç Tasarım

Ford’un diğer otomobillerine baktığımızda dış tasarım her ne kadar farklı olsa da iç tasarımda bir alışılmışlık var. Evos ise bu tabuyu yıkan neredeyse ilk aracı. Aracın ön tarafında boydan boya olan ekran ilk dikkat çeken şey. 110 cm uzunluğunda olan ekran, 12,3 inç büyüklüğünde gösterge aracın içinde uzun bir ekran oluşturmuş. Ford, Evos modelinde SYNC+ 2,0 multimedya işletim sistemini kullanmış.  Sistem komutları alarak sizi asiste edebiliyor.

Ford Evos Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Evos’la ilgili genel özellikler hakkında yukarıda detaylı bilgilere yer verdik, ancak bu aracı almak ya da aracın ne kadara satılacağını merak edenler fiyatın ne durumda olduğunu merak ediyor.

Ford Evos, şu an sadece Çin pazarına hitap ediyor, fakat daha sonra Avrupa’da Ford’un Mondeo modelinin yerine geçebileceği düşünülüyor. Aracın motoruyla ilgili olarak hibrit olmasından başka açıklanmış bir bilgi yok.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.07.2021

EPC Nedir? EPC Ne İşe Yarar

26.04.2021

Otomatik Vitesli Araç İçin Ehliyet Nasıl Alınır? 2021

17.02.2021

Ehliyet Sertifikalarının Geçerlilik Süresi Ne Kadar

22.04.2024

Kasko Sigortası Hırsızlık ve Soygunu Kapsar mı