2022 Ehliyet Yenileme İşlemleri

ABONE OL
2022 Ehliyet Yenileme İşlemleri

Ehliyet yenileme işlemleri kolaydır, fakat bu sürecin nasıl olduğunu bildiğinizde süreç sizi yormayacak ve kafanızda soru işareti oluşmayacaktır. Ehliyet yenileme işlemlerini adım adım anlatmadan önce isterseniz hangi belgelere sahip olmanız gerektiğini belirtelim.

Ehliyet Yenileme İşleminde İstenilen Belgeler Neler?

Ehliyet yenileme işlemi esnasında sizden talep edilecek olan belgeler aşağıdaki gibidir.

  • Kimlik Belgesi
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
  • Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)

Ehliyet Yenilemek İçin Ne Kadar Para Öderim?

Ehliyet yenileme için gerekli belgeleri temin ettikten sonra ödemeniz gereken miktarın olduğunu da belirtelim. Bu ücret ise yenileme işlemine göre değişiklik gösterir. Yani ödeyeceğiniz para yapmak istediğiniz işleme göre değişir. Aşağıda hangi işlemde ne kadar ödemeniz gerektiği belirtilmiştir.

Eski ehliyeti yeni ehliyete dönüştürme için ödemeniz gereken para 15 TL’dir.

Eski tip ehliyetinizi kaybettiğinizde ya da çaldırdığınızda yeniden çıkarmak için ödeyeceğiniz ücret yine 15 TL olacaktır.

Yukarıdaki işlemler ilk defa yapılacak olan yenileme işlemlerini kapsar. Eğer ehliyetiniz yeni tip ve yenilemek istiyorsanız o zaman kaybetmeniz ya da çaldırmanız halinde çıkarmak için toplam 270 TL ödeme yapmanız gerekir.

Ehliyet alırken yapılacak ödemeler devlete olacağından dolayı devletin anlaşmalı olan banka hesaplarına paranızı yatırmanız gerekir. Devlet ödeme alacağı bankalarla her yıl protokol imzalar ve duyuru yapar. Yani anlaşmalı olan bankaların dışında ödeme yapmanız söz konusu değildir.

Ehliyetinizi Nerede Yenilersiniz?

Ehliyetler eskiden Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verilirken 2016 yılından sonra bu göre Nüfus Müdürlüklerine devredilmiştir. Buna göre internet üzerinden ya da telefonla ALO 199’u arayarak randevu gününüzü belirleyebilirsiniz. Randevulu sistem olması ehliyet yenileme işlemlerinin kolayca yapılmasını sağlar. Yani yukarıdaki belgelerle birlikte harç ödemenizi yaptığınızda Nüfus Müdürlüğünde işlemleriniz yaklaşık olarak 5 dakikada tamamlanacaktır.

Son olarak belirtelim eski tip ehliyetleri yenileme 31 Aralık 2022 tarihinde sondur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.07.2022

Trafik Kazası Tazminatı Ne Kadar? Nasıl Hesaplanır

31.08.2023

Geçici Sürücü Belgesi Nedir? Nasıl Sorgulanır

22.02.2021

Otobüs Şoförü Nasıl Olunur

30.03.2020

Ehliyet Sınav Soruları – Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular