2022 Ehliyet Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor

ABONE OL
2022 Ehliyet Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor

Ehliyet almak isteyen bir aday 2 farklı sınav aşamasından geçmek zorundadır. İlk sınav tamamen bilgiye dayalı teorik eğitimlerinde öğrenilenlerin ölçümünün yapıldığı e-sınavdır. İkincisi ise uygulamalı eğitimde öğretilenlerin yer aldığı direksiyon sınavıdır.

Hangi Sınav Daha Zordur?

Bu iki sınav aşamasının kendi içerisinde farklı zorlukları vardır. Kolay olmayan bu süreçte hangisinin zor olduğu ise tamamen adayın kendisine bağlıdır. Bazı adaylar ehliyet sınavından şikayet ederken bazıları direksiyon sınavından şikayet edebilir. Genel olarak konuşacak olursak iyi bir eğitim almış olan adayı bu sınavların her ikisinden de şikayet etmez.

E-Sınavda Kaç Soru Var?

Yukarıda belirtmiş olduğumuz bu iki sınav içerisinde e-sınav önce girilmesi gerekendir. Yani e-sınavda başarılı olmadan bir sonraki aşamaya maalesef geçemiyorsunuz. Bu sınavda toplam 50 soru sorulur ve bu 50 sorunun yanıtlanabilmesi için 60 dakikalık süre verilir. Her adayın kendisine tanınmış olan bu süre içerisinde 35 doğruyu tamamlaması gerekir. Bu da ehliyet sınavından 70 puan aldığını gösterir.

Ehliyet Sınavı 2022

E-sınavda sorulan toplam 50 sorunun 27 tanesi trafik, 13 tanesi İlkyardım ve 10 tanesi motordan oluşur.  Sınava giren adayın başlamadan önce 4 kez katılım hakkı vardır. Yani ilk kez sınava giriyor ve kazanamazsanız ikinci hakkınız devreye girecektir. Bu da bir anlamda ilk sınavların stres oluşturmaması gerektiğini gösterir. Bizim ülkemizdeki gençlerin bir an önce 18 yaşını tamamlayıp ehliyet almak istediğini düşündüğümüzde ister istemez geç kalınan her süre gençlerde sıkıntı oluşturabiliyor.

Ehliyet sınavında kursiyerlere öğretilmemiş hiçbir konudan soru sorulmaz. Yani bir anlamda ehliyet sınavında sorulan soru kalıpları birbirinin aynısıdır, hatta daha önceki yıllarda çıkmış olan soruların yerleri değiştirilmiş ve bu sayede yeniden düzenleme yapılmıştır. Bu da bize gösteriyor ki ehliyet sınavına ne kadar iyi çalışırsanız geçebilme ihtimalinizde o kadar çok artacaktır.

Direksiyon Sınavı 2022

Yazılı sınavdan geçen aday direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Bu sınavda da size sürücü kursunda öğretilenlerden sorulacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.06.2021

2022 Adım Adım Ehliyet Alma Rehberi

12.02.2021

Bujiler Ne Sıklıkta Değiştirilmeli

17.02.2021

Ehliyet Sertifikalarının Geçerlilik Süresi Ne Kadar

22.10.2020

2020 Ehliyet Harç Ücretleri