2022 E-Sınav Başvuruları

ABONE OL
2022 E-Sınav Başvuruları

Ehliyet almak isteyen sürücülerin girmek zorunda olduğu sınav günümüzde internet üzerinden yapılıyor. Bunun için her sürücü adayının e-sınav başvurusunu yapması gerekiyor. E-sınav başvurusu sürücü kursu tarafından yapılır.

E-Sınav Ne Zaman Yapılır?

E-sınava girecek olan adaylar için randevu teorik derslerin tamamlanmasından hemen sonra alınabilir. Ancak sürücü adayı sınavdan başarısız olmuşsa bu durumda ikinci bir randevunun alınması bulunulan şehre göre değişmektedir. Genel olarak ikinci randevu için 15 gün beklenmesi gerekir. Eğer sürücü adayı katılmış olduğu sınavdan sonra 45 gün içinde ikinci bir sınava girmezse bu durumda 1 hakkı daha yanmış olur. Bunun için ikinci sınava girmeyi geciktirmemek gerekir.

E-Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

E-sınav sisteminin yapılmasının en önemli nedenlerinden biri sınav sonuçlarının açıklanmasıdır. Eskiden sonuçlar birkaç gün sonra açıklanıyorken günümüzde sürücü adayı sınavını tamamlar tamamlamaz aynı saat içerisinde açıklanabiliyor.

E- Sınav Nasıl Yapılır?

E-sınav internet üzerinden yapıldığı için herhangi bir basılı evrak kullanılması gerekmiyor. Elektronik ortamda bilgisayar üzerinden yapılan sınavda adaylar ileri geri yaparak seçenekleri işaretleyerek cevap veriyor. E-sınavın nasıl yapıldığı sınav öncesinde sürücü kursu tarafından adaylara anlatılıyor.

Her adayın 4 kez sınava girme hakkı var ve dördüncü sınavda kalan bir adayın dosyası yanmış oluyor. Dosyası yanan aday ise sürücü kursu kaydını yeniden yaptırarak ehliyet işlemlerinde başa dönüyor.

E- Sınav Maliyeti Nedir? 2022

Ehliyet sınavına girecek olan sürücü adayları için şu an belirlenmiş herhangi bir artışı yok. Bunun için 2021 yılı itibariyle sınava girecek adayların 100 TL sınav giriş ücreti ödemeleri gerekiyor. Ücret anlaşmalı olan bankalara yatırılıyor ve sınav giriş ücretini yatırmayan adayın sınava alınması söz konusu olmuyor.

E-sınava giriş belgesi var mı?

Elektronik sınava girecek olan kişilere belgeleri gittikleri sürücü kursu tarafından veriliyor. Adaylar sınava gelirken yanlarında cep telefonu gibi akıllı cihaz getirmemesi gerekiyor. Adayların sınav giriş belgesinin dışında TC kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları önemli. Sınavdan 30 dakika öncesinde sınav yerinde hazır olunması gerekiyor.

Sürücü kursu ve ehliyet konusunda daha fazla bilgi arıyorsanız, ihtiyacınız olan tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.12.2020

Dünyanın En Hızlı 9 Arabası

05.05.2021

Dizel Araçlarda Yaşanan Sorunlar

02.07.2020

Tramer Nedir? Nasıl Sorgulanır

15.01.2021

Yaya Geçidi Ne Demek