2022 Direksiyon Sınavında Sorulan Sorular ve Cevapları

ABONE OL
2022 Direksiyon Sınavında Sorulan Sorular ve Cevapları

Direksiyon sınavlarının amacı eğitimli sürücülerin yetiştirilerek trafik kazalarının olabildiğince en aza indirilmesini sağlamaktır. Direksiyon sınavında sorulan sorulara doğru yanıt veren bir sürücü artık trafiğe çıktığında heyecanını da yenerse araç kullanabilmesi için herhangi bir problem kalmayacaktır. Elbette yoğun bir trafikte araç kullanmak tecrübe ve cesaret ister, ancak bunların zaman içerisinde oturacağını da göz ardı etmemek gerekir.

Peki direksiyon sınavına giren bir sürücü adayına bu sınavda neler sorulur?

Direksiyon Sınavında Sorulan Sorular Nelerdir?

Sınava başlamadan önce kimliğinizi ve sınava giriş belgenizi mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Sınav alanında 30 dakika öncesinden hazır olmanız gerekir.

Direksiyon sınavı iki aşamalıdır. Birinci aşamada yani ilk beş dakikalık bölümde heyecanınızı yenmeniz açısından araçla ilgili sorular sorulur. Bu etap aynı zamanda araçla ilgili ne kadar bilgi öğrendiğinizin de ölçülmesi demektir. bu aşamada sorulan sorulardan 5 tanesinden fazlasına yanlış cevap verirseniz o zaman direksiyon sınavından kalırsınız. Bunun için aracın içinde nelerin olduğuna ve bunların ne işe yaradığına iyi çalışmanızı tavsiye ederiz.

Lastikler

Direksiyon sınavında sorulan sorulardan bir tanesi de lastiklerle ilgilidir. Lastikleri ortalama basınçlarının ne kadar olması gerektiği ve bunun nerede yazdığı sorulur. Aracın kullanma kılavuzu içerisinde bu soruların yanıtları vardır.  

Frenler

El ve ayak fren sistemleri de sınav esnasında oldukça önemlidir. Duruş esnasında ayak freni, aracı sabitlemek için el freni kullanılması gerekir. Bu frenlerin ne işe yaradığı ne zaman kullanmanız gerektiği gibi detaylara hakim olmanız gerekiyor.

Işık Sistemi

Aydınlatma aracın içi ve dışı olarak ikiye ayrılır. Işık sistemi ile ilgili sinyaller, farlar, dörtlü gibi detaylar sorulan sorular arasında yer alacaktır.

Araç Göstergeleri ve Anlamları

Direksiyon sınavında aracın iç göstergeleri hakkında da sorular sorulmaktadır. Aracın hız devri, yakıt göstergesi, uyarı ışıklarının anlamları gibi birtakım sorular sorulabilir.

Araç Vitesi

Sınavda sorulan sorulardan bir tanesi de aracın vitesleridir. Örneğin aracın kaç vites olduğu, yokuştan aşağı giderken hangi vitesle inmeniz gerektiği gibi sorular sorulabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.05.2020

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

25.11.2021

4X4 Araçların Kışlık Bakımı Nasıl Olmalı

07.06.2021

Toyota Proace City Van İncelemesi

11.05.2021

Ünlü Türk Motor Sporcuları