2022 Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar

ABONE OL
2022 Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar

Direksiyon sınav ücreti Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu bir rakamdır. Banka yoluyla bakanlığın hesabına ödenen bu ücret genellikle sürücü kursları tarafından ödenir, fakat sürücü kursları bu ücreti sizden tahsil eder. Bu nedenle direksiyon sınav ücreti yasaldır ve ödenmek zorundadır.

İlk Kez Direksiyon Sınavına Giren Ne Kadar Ücret Öder?

İlk kez direksiyon sınavına girecek olan bir sürücü adayının ödemesi gereken ücret 2021 yılı itibariyle 130 TL’dir. Bu ücret her aday tarafından ödenir ve sabittir. Yani illere göre ödenecek ücret değişiklik göstermez.

Direksiyon Sınavından Kalan Ne Kadar Ücret Öder?

Direksiyon sınavına giren bir sürücü adayı eğer sorulan sorulara hatalı yanıt verirse bu durumda sınavdan kalır. Dolayısıyla burada işlerin boyutu biraz daha farklılaşmaya başlayacaktır. Yani Milli Eğitim Bakanlığı sürücü adaylarından her sınava girdiklerinde sınav ücreti yatırmasını ister. Bunun dışında sürücü kursuna telafi eğitim içinde ödeme yapmanız gerekir. Telafi eğitimi ücreti sürücü kursuna göre değişiklik gösterebilir. Sürücü kursları genellikle adaylardan 2021 yılı için 300–350 TL ücret talep etmektedir. Bu ücretin 130 TL’lik bölümü sürücü kursu tarafından Milli Eğitim Bakanlığına ödenir. Bu nedenle sürücü adaylarının ilk sınavdan geçmeleri önemlidir.

Direksiyon Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

Direksiyon sınavına hazırlanırken pratik yapmak çok önemlidir. Sürücü adayları sınav öncesinde genellikle tecrübelerini pekiştirmek adına sürücü kurslarında alacakları eğitimin dışında kendi çevresinden de destek almaya çalışır. Örneğin aileden, yakın arkadaştan ya da akrabadan direksiyon eğitimi almak önemlidir. Ne kadar çok pratik yapılırsa bu adayın üzerindeki heyecanı atabilmesi açısından oldukça önemlidir.

Şehir Dışında Direksiyon Sınavına Girebilir miyim?

Ehliyet sınavına ya da direksiyon sınavına yazıldığınız şehrin dışında giremezsiniz. Bunun için şehir dışında olmanız gerekiyorsa sınav için gün ve tarih almamanız sizin için faydalı olacaktır. Bulunduğunuz şehirde direksiyon sınavına katılmadığınız takdirde bir sınav hakkınız yok olur. Başka bir şehirde girilmemesinin nedeni sınav öncesinde yapılan programlardır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.08.2022

Otomobilde Konfor Arttıran Detaylar Nelerdir

04.05.2020

Kahramanmaraş Sürücü ve Ehliyet Kursları

07.03.2022

Lokal Boya Nedir, Lokal Boya Nasıl Anlaşılır

05.04.2021

Yasaklı Yerden U Dönüşü Cezası Ne Kadar? 2021