2022 BMW i4 İncelemesi

ABONE OL
2022 BMW i4 İncelemesi

BMW, yeni moteli olan i4 eDrive ve i4 M50 modelini duyurdu. BMW i4 M50 ilk tam elektrikli performans modeli. BMW'nin elektrik motorlarını, güç elektroniklerini, şarj sistemini ve yüksek voltajlı bataryayı bir araya getiren 5. nesil eDrive teknolojisidir. Elektrik motoru, güç elektroniği ve şanzıman tek bir kompakt gövdeyi paylaşırken, yüksek voltajlı batarya yalnızca 4,3 inç büyüklüğünde ve daha iyi çeviklik için i4'ün altına monte edilmiştir.

BMW Group, 2013'ten beri akü modülleri ve yüksek voltajlı bataryalar üretiyor ve bu deneyim, i4'te bulunan en yeni nesil bataryalarda, 200 kW'a kadar maksimum hızlı şarj kapasitesine ve sahip.

Sürüş Performansı

BMW’nin sürüş deneyimini artıran bileşenlere baktığımızda güç dağılımının mükemmel bir çekiş ve dengeye sahip olduğunu görebiliyor. Yol tutuş özelliği, durma gücü ve sportif konforlar kendi segmenti içerisinde en iyisi. Uzun yolculuklarda sıfır egzoz emisyonu sunarken bataryanın aracın tabanındaki düşük konumu, daha iyi kullanım için ağırlık merkezini azaltıyor.

Batarya modülü sayesinde i4'ün ağırlık merkezi, 3 serisi Sedan modeline göre 1,3 inç daha düşük.

Sert gövde yapısı ve sofistike şase tasarımı, BMW M GmbH'nin elektrikli modeli olan yeni i4 M50 için üstün çeviklik sağlıyor.

BMW i4 M50, tamamen elektrikli dört tekerlekten çekiş, bireysel olarak yapılandırılmış yaylar ve şoklara sahip. M süspansiyon, özel olarak tasarlanmış viraj denge çubukları ve ön uçta ek bir yaylı payanda desteğinin yanı sıra değişken spor direksiyon mevcut.

BMW i4 M50, tüm yol koşullarında çekişi artıran ve çekiş kontrolü müdahalesine gerek kalmadan sürüş torkunu ayarlayarak çekiş ve yol tutuş stabilitesini optimize edebilen elektrikli dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

Sürücü değişken sistem sayesinde arkadan çekişten, dört tekerlekten çekişe kadar ihtiyaç duyulan ayrımı seçebiliyor.

BMW i4'te bir kalkış kontrolü mevcut. Etkinleştirilmesi, için gaz pedalına basmak yeterli. Bu sayede optimum çekişle hızlanma sağlanmış olacaktır.

Her iki i4 modelinde, otomatik seviye ayar özelliği var. Ağır bir yük taşınmak istendiğinde arka havalı süspansiyon sistemi devreye alınabiliyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.01.2023

Yurt Dışından Nasıl Araba Alınır

20.01.2022

Menderes Sürücü Kursları - Menderes Ehliyet Kursları

16.05.2022

Antalya Döşemealtı Sürücü Kursları - Döşemealtı Ehliyet Kursları

15.02.2021

Damperli Kamyonun Periyodik Bakımı Nasıl Olmalı