2022 Audi Q5 Sportback İnceleme

ABONE OL
2022 Audi Q5 Sportback İnceleme

SUV model tarzında olan Audi Q5 Sportback iki versiyon olarak üretilecek. Standart versiyon Q5 Sportback turbolu, 4 silindirli bir motora sahi. Performans ayarlı SQ5 Sportback ise turbo V6 motora sahip. Araçların iki versiyonunda da dört tekerlekten çekiş standart olarak bulunuyor. 

2022 Audi Q5 Dış Tasarım Özellikleri

Aracın sportif özelliğini göz önüne aldığımızda Q5 Sportback standart S-line dış detaylara sahip. Gövde renginde kaplamalar araca ekstra güzellik sağlamış. Araçta standart olarak LED farlar kullanılmış ve LED teknolojisi bulunuyor. SQ5 modelinde OLED arka lambalar var. Eller serbest konumda bagaj kapağı açılabiliyor.

2022 Audi Q5 İç Özellikler

Aracın iç tasarım özelliklerine baktığımızda ise stardart Q5 gösterge paneli bulunuyor. Delikli deri ile spor destekli olan ön koltuklar aracın iç mekanında şık bir görüntü oluşmasını sağlamış. Araçta farklı döşeme renkleri ve gösterge panel kaplamaları mevcut.

Q5 modelinde tavan yüksekliği Q5 kadar olmasa da yine de beklenileni karşılıyor diyebiliriz. Aracın iç mekanının geniş olması ise yolcu konforu bakımından bir SUV araçtan bekleneni karşılayabiliyor.

2022 Audi Q5 Sportback Motor Özellikleri

Audi Q5 Sportback modeli hibrit turbolu 2,0, 4 silindirli bir motora sahip. 261 beygir gücünde olan araç 370,13 Nm tork üretiyor. Maksimum performans isteyenler için üretilmiş olan, Audi SQ5 Sportback, 349 beygir gücü ve 500 Nm tork üreten turboşarjlı 3.0 litrelik bir V-6 motora sahip.

Her iki motor versiyonunda da Audi Drive Select bulunuyor. SQ5 versiyonunun yükseklik ayarlanabilir olması ise aracın havalı süspansiyon sistemini ön plana çıkarıyor.

2022 Audi Q5 Güvenlik Donanımı

Q5 Sportback modelinde yoğun trafikte kullanım göz önünde bulundurularak sürüş yardımı özelliği olan trafik sıkışıklığı yardımlı adaptif hız sabitleyici mevcut.

  • Ön ve arka park sensörleri
  • Kör nokta uyarısı
  • Şeritten ayrılma uyarısı
  • Pre-Sense çarpışma hazırlık teknolojisi

Yukarıdaki özelliklerden hangisinin standart olarak araca ekleneceği ile ilgili henüz üretici firma net bir açıklama yapmış değil.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.04.2021

Borcu Olan Araç Muayeneden Geçer mi

11.05.2021

Aracın Güzel Kokması için Yapmanız Gerekenler

27.07.2021

Arızalı Yakıt Pompası Rölesi Belirtileri

29.12.2020

İnşaat Alanlarında Sürücü Güvenliği Nasıl Sağlanır