2022 Adım Adım Ehliyet Alma Rehberi

ABONE OL
2022 Adım Adım Ehliyet Alma Rehberi

Artık çoğu kişi ehliyet alma sürecinin 2016 yılından itibaren değişmiş olduğunu çok iyi biliyor. Fakat ilk kez ehliyet alacak olan bir kişinin sadece bu değişikliğin farkında olması yetmiyor. Çünkü ehliyet almak eskiden olduğu kadar çok kolay değil. Bu makalemizde 2022 yılında ehliyet almak isteyen birinin izlemesi gereken yol hakkında bilgiler verelim istedik.

Adım 1: Sürücü Kursu Kaydı

Ehliyet almanın ilk şartı bir sürücü kursuna kayıt olmaktır. Sürücü kursu seçimi yapıldıktan sonra kursun istediği belgelerin eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi gerekir. Sürücü kursu kaydı yapılırken hangi sınıf ehliyet almak istediğinizi de belirlemelisiniz. Kayıt işlemi sonrasında ise ikinci adıma geçilir.

Adım 2: Teorik Dersler

Sürücü adayları 1 haftalık teorik eğitim süreci içerisine girer. Bu dönem hızlandırılmış eğitim olduğu için adayın sadece sürücü kursunda çalışması yeterli olmayabilir. Bunun için sitemizde bulunan daha önceki yıllara ait çıkmış sınav soruları çözülebilir.

Adım 3: E-Sınav

Sürücü adayları eğitimlerini tamamladıktan sonra neler öğrendiklerini gösterebilmek için e-sınava girmek zorundadır. Elektronik sınav online olarak yapılır ve merkezi bir sınavdır. Sürücü kursları adaya sınava girecekleri yerin bilgilerini ve sınava giriş belgesini verir. Her aday sınav tarihinde sınav merkezinde 30 dakika önce hazır olması gerekir. Sınav tamamlandığında sonuç hemen öğrenilebilir. Eğer aday sınavdan geçerli bir not alırsa direksiyon sınavı için randevu alınabilir.

Sınavda sürücü adayına toplam 50 soru sorulur ve 1 saat verilir. Bu soruların dağılımları ise şöyledir:

  • İlkyardım: 12 soru
  • Trafik ve çevre: 23 soru
  • Araç tekniği ve motor: 9 soru
  • Trafik adabı: 6 soru

Adım 4: Direksiyon Sınavı

Direksiyon sınavı e-sınav’dan tahmini olarak 2 hafta sonra yapılır. Direksiyon sınavına giren bir sürücü adayı direksiyon eğitimini hangi araçla almışsa aynı araçla sınava girer. Sınavda denetleme yapan görevliler birtakım önemli hususlara ağırlık verir. Sınav öncesinde nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz direksiyon sınavından geçebilmenizi kolaylaştıracaktır.

 Adım 5: Ehliyet Alma Süreci

Yukarıdaki tüm süreci başarılı bir şekilde tamamlayan aday ehliyet almaya hak kazanmıştır ve sürücü kursu belgelerini tamamlayarak Milli Eğitim’ e gönderir ve inceleme sonrasında ehliyet basım aşamasına geçilir.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.04.2021

Marş Motoru Kömürü Bittiği Nasıl Anlarım

30.06.2021

2022 Taşıt Kredisi Nasıl Çekilir

07.01.2022

Bergama Sürücü Kursları - Bergama Ehliyet Kursları

18.06.2021

Trafikten Men Cezası Nedir ve Neden Verilir