2021 Sürücü Kursu Açmak İçin Gerekli Belgeler

ABONE OL
2021 Sürücü Kursu Açmak İçin Gerekli Belgeler

Sürücü kursları Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve müfredata uygun olarak hareket etmek zorunda olan eğitim kurumlarıdır.

Her isteyen sürücü kursu açamaz. Milli Eğitim Bakanlığı sürücü kurslarının açılabilmesini nüfusa endekslemiştir. Yani ilçe bazındaki nüfus sayısına göre kursun açılmasına müsaade edilir.

Sürücü Kursu Açma Kotası

Milli Eğitim Bakanlığı, Mart ayında ülke genelindeki ilçe bazlı nüfus sayılarını yayınlayarak hangi ilçede kaç adet sürücü kursu olması gerektiğini belirtir. Yani özel bir sürücü kursu açmak isteyen kişilerin öncelikli olarak bulundukları yerde sürücü kursu açabilmeleri için kontenjan ayrılmış mı? Bunu bilmek zorundadır.  

Yapılan her sürücü kursu açma başvurusu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öncelik sırasına göre değerlendirilir ve yapılan değerlendirme neticesinde kurs açmaya hak kazanmış olan kurslar MEB’in resmi internet sitesinde açıklanır.

Sürücü Kursu Açarken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Sürücü kurslarıyla ilgili düzenleme Milli Eğitim Bakanlığının yönetmelik ve yönergeleri doğrultusunda yapılır. Buna göre açılmak istenilen sürücü kurslarının aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekir.

  • Tutulacak olan binanın fiziki özellikleri
  • Sürücü kursu açmak için gerekli belgelerin neler olduğu
  • Alınması gereken rapor, evrak ve belgelerin neler olduğu

Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığının istediği tüm belgelerin hatasız ve eksiksiz bir şekilde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekir. Özellikle tutulacak olan binanın fiziki özellikleri maddeler halinde hazır edilmiş olmalıdır.  

 Söz konusu yönerge ve yönetmeliklerin ara ara değiştiğini göz önünde bulundurarak mutlaka son gündemin takip edilmesi gerekir. Eğer takip edilmezse bu durumda eksik ya da hatalı evraktan zaman kaybedilmiş olabilir.

Sürücü Kursu Açmak İçin Danışmanlık Hizmeti Alınmalı mı?

Sürücü kursu açmak için bekleyeceğiniz süre istenilen belgelerin tamamlanabilmesi için uzundur. Burada ne kadar çok hatasız hareket ederseniz sürede sizin için o kadar kısa olacaktır. Danışmanlık firmaları ise bu konuda gerekli teknik donanım ve güncel bilgilere sahip olduğundan dolayı işletmecilere destek sağlayabilirler.

Ehliyet ve sürücü kursu hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.10.2022

Dyno Testi Nasıl Yapılır

06.01.2022

Seramik Kaplama Aracın Boyasına Zarar Verir mi

29.04.2020

Erzurum Sürücü ve Ehliyet Kursları

13.09.2021

Motosiklet Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır