2021 Radar Cezası Ne Kadar

ABONE OL
2021 Radar Cezası Ne Kadar

Teknolojideki gelişimle birlikte trafikte yapılan denetimlerin arttığını görebiliyoruz. Denetimler ansızın ve hiç beklenmedik yerde olduğundan dolayı bazen istemsizce radara takılarak ceza yiyebiliyoruz.

Trafikte düzenin ve güvenliğin sağlanması için Karayolları Trafik Yönetmeliği Kanununda belirlenmiş olan hız sınırlarına uymak gerekir. Hız sınırları ise yolun durumuna göre değişiklik gösterir. Yerleşim yerleri içinde yayaların can güvenliğini sağlamak için hız sınırı farklı belirlenirken otoyollarda hız sınırları farklıdır. Radarlar ise kritik noktalara konularak sürücülerin hız sınırını ihlal etmemeleri sağlanmaya çalışılır. Radar gibi cezaların amacı sürücülere para cezası yazmak değil caydırıcı olmaktır. Bunun için radarların görülür yerlerde olması sağlanır.

Bir radarın olduğu bölgede yüksek teknolojiye sahip olan cihazlarla hız ölçümü yapılır ve araçların içerisinde bulunan trafik ekiplerine gelen bir aracın hızı bildirilir. Eğer araç radarım mesafesine girdiğinde hız sınırını aşmışsa bu durumda ceza kaçınılmaz bir sondur. Hız cezasının bedeli ise aşılan hız sınırının oranına göre değişiklik gösterir. Bunun için radara kaçla girdiğiniz çok önemlidir.

Aşağıdaki tabloda 2021 radar cezasının ne kadar olduğu belirtilmiştir.

Ceza Oranları                     Ceza Tutarı                         %25 Erken Ödeme                          Ceza puanı

%10-%30 arası                  314 TL                                  235 TL                                                  10 Ceza Puanı

%30-%50 arası                  652 TL                                 489 TL                                                  15 Ceza Puanı

%50 den fazlası için         1339 TL                                1004,25 TL                                          15 Ceza Puanı

Yukarıdaki cezaların hepsinin bir nedeninin olduğunu unutmamak gerekir. Günümüzde meydana gelen kazalara baktığımızda büyük bir çoğunluğunun dikkatsizlik ve aşırı hız yüzünden meydana geldiğini görebiliyoruz. Hız sınırının aşılmış olması olası kazalara davetiye çıkaracağı gibi saniyelik dikkatsizliğinde ağır bedellerinin olduğunu unutmamak gerekir.

Radara yakalanmak yalnızca para cezası yemenizi değil aynı zamanda ceza puanınızın düşmesini de sağlar. Bir sürücünün 1 yıl içerisinde 100 ceza puanını doldurmuş olması demek ehliyetine 2 ay boyunca el konulması anlamına gelir. Bu ceza puanının 1 yıl içerisinde 2,3 ve 4 kez işlenmesi halinde yaptırımlar çok daha ağır olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.08.2022

Deri Araba Koltuğu Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır

23.11.2020

ABS Işığı Yandığında Ne Yapmalı

01.02.2024

Akü Ömrünü Etkileyen Faktörler Nelerdir

14.04.2021

Marş Motoru Kömürü Bittiği Nasıl Anlarım