2021 Mazda CX-30 İnceleme

ABONE OL
2021 Mazda CX-30 İnceleme

Eğer rahat ve güvenli oldukları için SUV araçlara ilgi duyuyorsanız bu tür araçlar için cebinizden çıkan miktarında biraz fazla olabileceğini düşünebilirsiniz. Ancak SUV araçlar farklı boyutlara sahip olduğu için ekstra küçük bir seçim bütçe açısından iyi bir tercih olabilir.

Mazda CX–30 ise kendi sınıfı içerisinde mükemmel bir seçimdir. Mazda'nın SUV serisinde bulunan CX- 3 ve CX-5 arasında bir görüntüye sahiptir.

Mazda CX-30, konfor, güvenlik ve teknolojinin tüm gereksinimlerine sahip olmakla birlikte keskin stili, iç mekân inceliği ve gösterişli performansı ile öne çıkmıştır.  250 beygir gücüne kadar CX–30, 2.5 Turbo sınıfının en hızlı modellerinden biri olarak gösterilebilir.

Mazda CX-30 Teknik Özellikleri

Mazda CX-30 2,5 litre 4 silindirli bir motora sahip, 227 beygir gücündedir. Bu özellikler onu kendi sınıfı içerisindeki birçok SUV araca göre daha hızlı ve seri hale getirmiştir. Aracın 0’dan 100’e ulaşabilmesi yalnızca 8,1 saniyede gerçekleşir.

Günümüz şartlarında üretilen SUV araç modellerine baktığımızda hızlanma ve seri hareket edebilme kabiliyeti açısından oldukça avantajlıdır. Yerden yüksek ve geniş olan araç geliştirilmiş olan güvenlik asistanları sayesinde sürüş keyfini de artırmıştır.

Mazda CX-30 Donanımı Nasıldır?

  • Ön ve arka park sensörü
  • Trafik levhası okuyucusu,
  • Çevre görüş kamerası,
  • Çarpışma önleyici,
  • Yağmur sensörü,
  • Otomatik acil frenleme,
  • Sürücünün dikkatini ölçme ve trafik uyarısı
  • Adaptif seyir ve şerit takibidir.

Araç 60 kilometrenin altındaki hızlarda kendi kendine otomatik olarak seyredebilir.

Mazda CX-30 Dış Tasarımı Nasıl?

Hem şehir içinde hem de şehirler arası yolculuklarda ideal kullanım imkanı sağlayan aracın pürüzsüz bir görüntüsü var. Orta büyüklükte SUV olan aracın uzunluğu 4 metre 40 santimdir. Genişlik 180 cm yükseklik ise 155 cm’dir. Aracın bagaj boyutları ise koltuklar yatırılmadan 422 litredir.

Mazda CX-30 İç Tasarımı Nasıldır?

Aracın iç mekanına baktığımızda şık döşemeler ve ön konsol karşımıza çıkıyor. Gösterge paneli merkezi dijital olan 3 daireye bölünmüş orta bölümde ise bilgi ve eğlence sistemli bir ekran bulunmaktadır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.01.2021

Bayrampaşa Özel Direksiyon Dersi

30.03.2020

Araç Bakımı Neden Önemlidir

02.03.2021

A Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

02.07.2021

Yurtdışına Arabayla Nasıl Çıkılır? 2022