2021 Engelli Yerine Park Etmenin Cezası Nedir

ABONE OL
2021 Engelli Yerine Park Etmenin Cezası Nedir

Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak hem devletin hem de bireylerin birinci önceliği olmak zorunda ve bunun içinde ihtiyaç duyuldukça yeni düzenlemeler getirilerek engellilere olabildiğince yardımcı olunmaya çalışılıyor.

Engelliler için yapılan düzenlemeler aynı zamanda sağlıklı bireyleri de kapsadığı için konulmuş olan kurallara herkesin uyması gerekiyor. İşte bunlardan bir tanesi de engelli yerlerine araçların park edilmesidir.

Engeli park alanları, engelli bireylerin araçlarıyla trafiğe çıktıklarında park yeri sorunu yaşamamalarını sağlamak amacıyla özel olarak ayrılmış yerlerdir. Bu alanlar yalnızca engelli bireylerin kullanımı içindir ve engelli olmayanların kullanması halinde park cezası uygulanır.

2020 Engelli Yerine Park Cezası  

Engelliler için ayrılmış olan yerlere park etmenin cezası 2020 yılı için 327 TL olarak belirlenmiştir. Yine bu ceza erken ödenmesi halinde ise % 25 oranında indirim uygulanıyor ve 245 TL ödenmesi gerekir. Eğer araç bulunduğu yerden otoparka çekilirse bu durumda otopark ve çekici ücreti de ödenmesi gerekecektir.

2021 Engelli Yerine Park Etmenin Cezası henüz belirlenmiş değildir. 2021 cezaları, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren açıklanır.

Engelli Yerine Park Edenler Nasıl Şikayet / İhbar Edilir?

Engelli vatandaşların araçlarında eskiden engel işareti bulunuyor ve bu sayede aracın engelli olup olmadığı rahatlıkla anlaşılabiliyordu. Günümüzde ise bu ayrım ortadan kaldırılmış olduğundan dolayı engelli araçları yalnızca üzerindeki karttan anlaşılıyor. Eğer engelli bir park yerinde engelli kartı olmadan bırakılmış bir araç görmüşseniz bu durumda 155 polis’i arayarak ihbar edebilir ve şikayetinizi belirtebilirsiniz. 

AVM ve Havalimanlarında Engelli Park Yerlerine Park Etmek

Karayolları Kanununa göre yukarıda belirtmiş olduğumuz hususlar taşıt yolu üzerinde şeklinde geçmektedir. Bunun için AVM ve havalimanı gibi alanlarda bulunan engelli park yerleri sosyal sorumluluk olarak değerlendirilir ve böyle alanlarda durum farklıdır. Bu alanlar taşıt yolu kanununun dışında kaldığı için ceza kesilmesi söz konusu değildir. Ancak AVM ve havalimanı yetkililerine durumun haber verilmiş olması çözülmesi konusunda önemli bir adım olacaktır.

Surucukurslari.com olarak bizim uyarımız her sürücünün engelli park yeri konusunda duyarlı olmasından yana. Bu nedenle engelliler için ayrılmış alanlara park etmemek önemli bir vatandaşlık görevidir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.10.2022

Abartı Egzoz Cezası Nedir

15.12.2021

Direksiyon Eğitimi Nasıl Olmalı?

28.02.2022

Seramik Kaplamadan Sonra Aracınızı Nasıl Yıkamalısınız

05.10.2021

Otomobil Merkezi Kilit Sistemi Nedir