2021 Ehliyet Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor

ABONE OL
2021 Ehliyet Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor

Ehliyet sınavları iki aşamadan oluşan bir süreç. İlk aşamada yazılı olarak sınav yapılır ikinci aşamada ise direksiyon sınavı. İlk sınavı geçen sürücü adayları ikinci sınava katılmak için hak kazanır. Direksiyon sınavında başarılı olunduğunda ise ehliyet alma süreci başarılı bir şekilde tamamlanmış olur.

İlk aşama olan ehliyet sınavı zorlu bir süreçtir ve başarı sağlamak için sürücü kursu devamlılığı önemlidir. Toplamda 50 sorunun sorulduğu sınavsa 27 soru trafik, 13 soru İlkyardım ve 10 soru motordan oluşur. Sınav 100 puan üzerinden değerlendirilir. Sınavsan başarılı olabilmek için 35 doğru yanıtın verilmesi gerekir. yani adayın toplamda 70 puan alması zorunludur.

Sınavın başarılı bir şekilde tamamlanmaması durumunda ise her aday toplam 4 kez sınav tekrarı yapabilir. Bu aşamaların hepsinde başarısız olunması durumunda ise her şey yeni başa döner ve kurs kaydı tekrar edilmesi gerekir.

Ehliyet sınavı süresi 60 dakika olarak belirlenmiştir. Sınavda sorulan soruların tamamı kurs sürecinde öğretilen kaynaklardan çıkar. En çok soru sayısı Trafik bilgisinden gelir. Bunun içinde sürücü adaylarının trafik işaret ve işaretçileri hakkında iyi bir bilgiye sahip olmaları gerekir. Motor genelde bayan sürücü adaylarının en çok zorlandığı alandır.

Yazılı sınavı geçen bir aday direksiyon sınavına girer, direksiyon sınavında da adayın 4 kez hakkı vardır. Yine bu sınavdan 4 kez başarılı olmayanlar tekrardan başlamak zorundadır.  Tüm süreçleri başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar stajyer sürücü olarak devam eder ve ehliyetlerini 2 yıl sonra alabilirler.

2021 Ehliyet Sınavları

Ehliyet alma süreci bilindiği üzere koronadan dolayı karmaşık bir hale gelmiş ve pek çok sürücü adayı da bu süreç içerisinde ne olabileceğini bilmediklerinden dolayı kurs kayıtlarını ötelemişlerdi. Şu an ehliyet alma sürecinde dersler online yapılırken sınav e-sınav şeklinde gerçekleştiriliyor. Doğal olarak bir sürücü kursu öğrencisi direksiyon uygulamasının dışında sürücü kursuna gitmesi gerekmiyor. Ancak gitmemesi demek online derslere katılmaması gerektiği anlamına da gelmiyor. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi sınavda çıkacak olan sorular genel kitapçık içerisindeki bilgilerden olduğundan oldukça önemli.

Ehliyet hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.12.2022

Kırmızı Işıkta Geçme Cezası 2023

02.09.2021

Vinç Nedir? Vinç Çeşitleri Nelerdir

02.01.2024

ABS ve ESP'nin Yağmurlu Havalarda Etkisi Var mı

24.03.2021

Bujilerin Bozulup Bozulmadığı Nasıl Anlaşılır