2021 Ehliyet Sınavı Tarihleri Belli Oldu

ABONE OL
2021 Ehliyet Sınavı Tarihleri Belli Oldu

Ehliyet sınavları korona döneminde sürücülerin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Nedeni ise sınavların iptal edilmesi, kursların teorik eğitime ara vermesi gibi birçok sebebe dayanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavlarda en son değişikliğe gidilmiş ve sınavlar artık e-sınav şeklinde yapılmaya başlanmıştı.

2021 Ehliyet Sınav Tarihleri

Ehliyet başvuruları her ayın biri ile onu arasında yapılıyor. Sürücü adayları ise kursun yaptığı eğitim planı doğrultusunda teorik eğitimlere katılıyor. Teorik sınav tarihleri belirlenirken başvurudaki yoğunluğa göre değerlendiriliyor ve her adayın başvurusunun en erken tarihe yapılması planlanıyor.

Şuan Türkiye’de genel olarak haftasonu sokağa çıkma yasağının uygulanmasından dolayı yüz yüze eğitime ara verilmiş doğal olarak direksiyon sınavları da durdurulmuştu.

Teorik eğitimin online olarak verilmesiyle birlikte süreci tamamlayan adaylar direksiyon sınavına hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığınca 15 Ocak 2021 tarihinde yapılan yazılı açıklamayla birlikte direksiyon sınavına giren kursiyerler ve direksiyon sınavından görev alan personel sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak ve direksiyon sınavları yapılacak.

Elektronik Sınav Tarihleri Nasıl Belirlenir?

Ehliyet almak isteyen kişilerin öncelikli olarak sürücü kursuna gitmesi gerekiyor. Teorik eğitim ve ardından adayın bulunduğu bölgedeki bir sınav merkezinde e-sınava alınması sağlanır. Teorik eğitimi biten adayın en geç 10–20 gün içerisinde e-sınava girmesi gerekir.

Elektronik Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Eskiden direksiyon sınavları kağıt üzerinde yapıldığı için okunması ve adaya belirtilmesi zaman alıyordu. Günümüzde ise elektronik sınavların dijital ortamda yapılması sonucun açıklanmasını da hızlandırmıştır. Şu an sınavlar 1 saat içerisinde tamamlanarak sonuç hemen öğrenilebiliyor.

Ehliyet Kursuna Gitmek Zorunlu mu?

Ehliyet kursuna gitmek zorunludur, ancak korona nedeniyle açıklanmış olan haftasonu yasaklarından dolayı adayların kursa gitmesi gerekmiyor. Bunun yerine dersler internet üzerinden online olarak yapılıyor. Her adayın bu online derslere mutlaka katılması gerekiyor. Sınavdan başarılı bir not alabilmek içinde bu derslerde kendilerinden istenilen katılıma uymaları gerekiyor.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.09.2022

SUV Arazi Araçları ve Özellikleri

18.05.2021

Ehliyet Ne Kadar? Ehliyet Fiyatları 2021

08.03.2021

Trafik Sigortası Nasıl Yaptırılır

17.02.2022

Tufanbeyli Sürücü Kursları - Tufanbeyli Ehliyet Kursları