2021 Ehliyet Sağlık Raporu Nasıl Alınır

ABONE OL
2021 Ehliyet Sağlık Raporu Nasıl Alınır

Ehliyet alma sürecinde en önemli şartlardan biri olan sağlık raporu, herkes tarafından alınması gereken zorunlu bir belgedir. Ehliyet almak istediğinizde sağlık raporunuzu yetkilendirilmiş olan kurumlardan alabilmeniz mümkün. Bu kurumları ise şöyledir:

  1. Sağlık Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren devlet hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri,
  2. Üniversitelere bağlı olan eğitim ve araştırma hastaneleri ve tıp fakülteleri,
  3. Sağlık ocakları ve Aile Sağlık Merkezleri,
  4. Özel hastaneler, özel tıp merkezleri ve özel klinikleri,
  5. Özel poliklinikler

Sürücü kursuna vermek için alacağınız sağlık raporuna başvurmadan önce e-devlet üzerinden Kişisel Sağlık Bilgi Formu almanız gerekiyor. Bu formla birlikte sağlık raporu başvurusunda bulunabilirsiniz.

Sağlık Raporu Almak Zorunda mıyım?

Sağlık raporu almak ehliyet başvurusunda bulunabilmek için gereklidir. Bu resmi belgeniz olmadan sürücü kursu kaydınız yapılmayacağı gibi yapılmış olsa da ehliyetinizi alabilmeniz mümkün değildir.

Sağlık Raporu Sonucu Neyi İfade Eder?

Sağlık raporunda özellikle gözleriniz ve genel sağlığınız ön planda çıkıyor. Bazı durumlarda sürücü olabilmenin mümkün olmadığını düşündüğümüzde sağlık raporunuzun üzerinde sürücü olmaya elverişli değil ibaresi varsa bu durumda ehliyet alamazsınız. Başvurunuzu aile hekimine yapmışsanız ve herhangi bir sorun tespit edilmişse bu durumda aile hekiminiz sizi bir uzmanın olduğu hastaneye yönlendirecektir.

2021 Ehliyet İçin Sağlık Raporu Ücreti Ne Kadar?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz kurum ve kuruluşlardan Aile hekimlerinin dışında sağlık raporu almak istediğinizde belli bir ücret ödemek zorunda kalırsınız.

2021 Hangi Hastane Ne Kadar Ücret Alıyor?

T.C. Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastanelerinden alacağınız sağlık raporu için toplamda 200 TL ödeme yapmanız gerekir.

Eğitim ve araştırma hastaneleri, tıp fakülteleri veya üniversiteye bağlı hastanelerden alacağınız sağlık raporu için toplamda 300 TL ödeme yapmanız gerekir.

Özel hastanelerden sağlık raporu almak istediğinizde fiyat değişkenlik gösterir. Her özel hastanenin muayene ücretlerinin birbirinden farklı olması bu değişkenliğe nedendir. Genel olarak bir ortalama yapacak olursak 50 TL ile 200 TL arasında ödeme yapabilirsiniz.

Ehliyet hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.11.2021

Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır

24.08.2020

Yokuş Aşağı Boşa Atılır mı

09.04.2021

Triger Kayışı Arızası ve Uyarı İşaretleri

18.08.2021

MEB Ehliyet Sınavı Görevli Öğretmen Ücretleri 2021