2021 Direksiyon Sınav Ücretleri Ne Kadar

ABONE OL
2021 Direksiyon Sınav Ücretleri Ne Kadar

Teorik eğitimi tamamlayan sürücü adayları e-sınava girer ve bu sınavdan başarılı olmaları halinde direksiyon sınavına girmek için hak kazanırlar. Direksiyon sınavı toplamda 35 dakika kadar süren bir zaman alır. Bu sürenin ilk 5 dakikasında sürücünün aracı tanıyıp tanımadığına dair birtakım sorular sorulur. Bu sorular genelde aracın içindeki donanım, motor gibi sayılabilir. Sürücü eğer ki bu sorulardan 5 tanesinde doğru yanıt veremezse bu durumda sınavdan başarısız olarak ayrılır ve sınav hakkının birini kaybeder.

Direksiyon sınavına girebilmek içinde mutlaka giriş belgesi ve kimlik belgesi adayın yanında olması gerekir. Bu belgeler olmadan sınava alınması söz konusu değildir. Sürücü adayının giriş belgesini alabilmesi içinde direksiyon sınav ücretini yatırması gerekir. Bu sınav ücreti her yıl belli oranlarda zamlanır 2021 yılında ise son hali şöyle belirlenmiştir.

2021 Direksiyon Sınavı Ücretleri Ne Kadardır?

İlk kez direksiyon sınavına girecek olan bir adayı 120 TL parayı yatırması gerekir. Bu miktar hangi kursa giderseniz gidin Milli Eğitim Bakanlığına ödendiği için aynıdır. Bunun için sürücü kursu sizden ekstra para talep etmez.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz 120 TL’lik direksiyon sınav ücretini Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş ya da Türkiye Cumhuriyeti Halk Bankası A.Ş’ye yatırmış olmanız gerekir. ücretinizi yatırdıktan sonra dekont almayı kesinlikle unutmamalısınız. Çünkü aldığınız bu dekontu sürücü kursu sizden talep edecektir.

Bazı sürücü kurslarında yöntem biraz daha farklı olabiliyor. Sürücü kursları toplam ücrete sınav ücretini de dahil edip adayın gireceği sınav bedelini kendileri yatırabiliyor. Yani kursunuz direksiyon sınav ücretinizi sizin adınıza yapmışsa sizinde ikinci bir kez ödeme yapmanız gerekmez.

Öneri

Direksiyon sınavı adayların en çok heyecan yaptıkları zamandır. Aday ister araç kullanmayı çok iyi bilsin ister hiç bilmesin kurulun önünde araç kullanırken stres olabilir. Böyle bir durumda direksiyon sınavına başlamadan önce heyecanı yenmek çok önemlidir. Heyecanınızı yendiğinizde sınav anında yaşayacağınız stresten dolayı yanlış hareket yapmamış olursunuz. Örneğin sinyalinizi vermeyi unutabilir ya da geri geri park ederken aracı iki duba arasına park edemeyebilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.11.2020

Peugeot 206 Nasıl Bir Araba Alınır mı

20.12.2022

Aracı Plakasız Kullanma Cezası 2023

01.11.2021

Okul Servis Araçlarında Bulunması Gereken Özellikler

14.12.2021

Süspansiyon Nedir-Süspansiyon Ne İşe Yarar?