2021 Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar

ABONE OL
2021 Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar

Sürücü kursuna yazılan bir aday öncelikli olarak eğitim sürecini tamamlaması gerekir. Bu eğitim sürecinin sonunda yapılan teorik sınavda başarılı olamayan bir adayın direksiyon sınavına girebilmesi mümkün değildir. Bunun için her aday kendisine verilecek 4 hak içerisinden birinde mutlaka 70’in üzerinde puan alarak direksiyon sınavına hak kazanması gerekir.

Direksiyon sınavları teorik sınavın açıklanmasının ardından alınacak randevu ile belirlenir. Adaylar başvuru sonrasında katılım sağlayacakları tarihle ilgili bilgilendirildikten sonra sınav tarihini bekleyeceklerdir. Ancak bir sürücü adayının direksiyon sınavına başvuru yapabilmesi içinde öncelikli olarak kendisinden istenilen direksiyon sınav ücretini yatırması gerekir. Anlaşmalı olan bankalara yapılacak ödeme sonrasında başvuru süreci de başlatılmış olur.

Direksiyon sınav ücretleri her yıl yeniden değerlendirilerek zamlanır. Buna göre 2021 yılında direksiyon sınavına girecek olan bir sürücü adayının ödeyeceği ücrette belirlenmiştir. 

2021 Direksiyon Harç Ücreti

Sürücü kurslarında yapılan sınavların tamamı Milli Eğitim Bakanlığının kontrolündedir. Bunun için sınavın takvimini de ücretini de Milli Eğitim bakanlığı açıklar. Açıklanan miktar her ilde aynı olduğu için hiçbir sürücü kursu adaydan ekstra para talebinde bulunamaz. Doğal olarak herkesin ödeyeceği direksiyon sınav harcı miktarı aynıdır.

2016–2019 Arası Direksiyon Harç Ücreti

  • 2016 yılında 70 TL
  • 2017 yılında 80 TL
  • 2018 yılında 100 TL
  • 2019 yılında 110 TL
  • 2020 yılında 120 TL
  • 2021 yılında 130 TL

Yukarıdaki tablodan da anlaşılacağı üzere direksiyon sınav ücretleri her yıl 10 TL gibi bir artışla zamlanmıştır. Buna göre daha sonra başvuruda bulunacak olan kişilerin de kafasında direksiyon harç ücretleri hakkında bir fiyat tahmini oluşmuştur.

Direksiyon Sınav Ücreti Ne Zaman Yatırılır?

Direksiyon sınav ücretini yalnızca e-sınavdan başarılı olan adaylar yatırabilir. E-sınavdan başarılı olamayanlar bu sınava giremeyeceğinden dolayı para yatırmaları gerekmez. Direksiyon sınavından kalan bir sürücü adayı bir sonraki sınava girebilmek için tekrardan aynı rakamı yatırmak zorundadır. Kendisine verilen toplam 4 hakkında bu parayı yatırır ancak yine de direksiyon sınavını geçemezse bu durumda yeniden teorik eğitimlere başlaması gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.05.2021

P0740 Hatası Nedir

24.05.2021

Sürücü Kursu Nereye Şikayet Edilir

10.03.2021

En Sessiz Lastik Modelleri Hangileridir

13.08.2020

Trafikte Vurup Kaçan Araçlar İçin Nasıl Bir Yol İzlenmelidir