2020 Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar

ABONE OL
Direksiyon Sınav Ücretleri 2020 – Direksiyon Sınavı Ücreti

Ehliyet almak için bir ehliyet kursuna yazıldıktan sonra sınavın teorik kısmından 35 soruya doğru cevap vererek 70 puan almanız gerekiyor. Teorik sınavı geçtikten sonra direksiyon sınavına girmeyi hak kazandınız demektir. Direksiyon sınavında da öncesinde verilen eğitimlerde öğretilen kuralları yerine getirerek başarılı olmanız mümkündür. Bunu için öncelikle heyecanınızı yenmeli ve kuralları eksiksiz bir şekilde yerine getirmelisiniz.

Direksiyon sınavına girebilmeniz için direksiyon sınav ücretini yatırmanız gerekir. Hem yazılı sınavda hem de direksiyon sınavında ayrı ücret ödenmektedir. 2020 direksiyon sınavı ücreti ile ilgili detayları yazımızda bulabilirsiniz.

2020 MTSK Direksiyon Sınavı Ücretleri

Direksiyon sınav ücretleri banka aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığına ödeniyor. Bu ödemeyi kayıt yaptırdığınız sürücü kursu sizler adına ödeyebilmesi mümkündür. Bazı sürücü kursları sınav ücretlerini kabul edip kendisi ödeme yaparken, bazıları ise ödeme işlemini şahısların yapmasını talep edebiliyor. Bu konuda kayıt yatırdığınız sürücü kursuyla konuşarak ödemenin nasıl yapılacağı hakkında bilgi almalısınız.

Direksiyon sınav ücretleri 2020 yılında MEB tarafından 120 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret sabittir ve ilden ile ya da sürücü kursları arasında farklılık göstermez. Sürücü kursunuz eğer sizin adınıza MEB’e ödeme yapacaksa, direksiyon sınav ücretini sınav öncesinde sürücü kursuna teslim etmelisiniz. Ancak sürücü kursunuz ödeme yapmayacaksa ilgili bankalar aracılığıyla direksiyon sınav ücretini yatırmalısınız. 

Sınav ücretlerinizi ödeme konusunda sürücü kursunuz aracılık yapmıyorsa, MEB ile anlaşmalı bankalara yatırabilirsiniz. Direksiyon sınav ücretini, T.C. Ziraat Bankası ve T.C. Halk Bankası’na yatırabilirsiniz. Daha sonra ödeme dekontunu ehliyet kursuna teslim etmelisiniz.

Direksiyon sınavından kaldığınızda ise MEB’e tekrar ücret ödemeniz gerekiyor. Kaldığınız her sınav için 120 TL direksiyon sınav ücretini ödemelisiniz. 120 TL direksiyon sınav ücreti ile birlikte sürücü kursuna direksiyon telafi eğitim ücreti de ödemelisiniz. Direksiyon telafi ücreti ise her yıl sürücü kurslarının sene başında belirledikleri ücreti MEB’e ödenmesi gereken ücrettir. Her sürücü kursu direksiyon telafi ücretini kendisi belirlediğinden kurstan kursa değişiklik gösterebilir. Örneğin; İstanbul’da bir kurs 250 TL telafi ücreti talep ediyorsa, Bursa’daki herhangi bir sürücü kursu 350 TL isteyebilir.

Sınavdan kaldığınız takdirde ödeyeceğiniz telafi ücretinin içinde direksiyon sınav ücreti de dahildir. Örneğin; 250 TL olan direksiyon telafi ücretinin 120 TL’si direksiyon sınav ücretidir. Direksiyon telafi eğitimi toplamda 2 dersten oluşuyor. 

Direksiyon sınavına giriş için birden fazla hakkınız bulunuyor. Direksiyon sınavına giriş hakkınız 4 kere olarak belirlenmiştir.  Bir kereye mahsus olmak üzere, hastalık sebebiyle sağlık raporu alınarak 4 hakka ek olarak 1 kez daha sınava giriş hakkı elde edebilirsiniz.

Direksiyon sınavına 4 kez giriş yaptığınız halde başarılı olamadıysanız, 45 gün içerisinde dilekçeyle müracaat edip, 4 kez sınava girme hakkı daha elde edebilirsiniz. Eğer böyle bir talepte bulunacaksanız, direksiyon eğitim ücretlerinizi tekrar karşılamalısınız. Bu durumda, direksiyon eğitimini en baştan almanız gerekiyor.

İlk 4 haktan sonra diğer 4 hakla birlikte toplamda 8 hakkında da direksiyon sınavında başarısız olan adayların dosyaları yanmaktadır. Bu durumda, sürücü kursuna tekrar kayıt yaptırmanız ve tüm eğitimleri baştan almanız gerekir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.04.2023

Ekskavatör Ehliyeti Nasıl Alınır

15.06.2021

Sürücü Belgesi İşlemleri - 2022

06.04.2022

Afyonkarahisar Bolvadin Sürücü Kursları – Bolvadin Ehliyet Kursları

30.03.2023

Kia EV9 SUV Tanıtıldı: Tasarım ve Özellikleri