2020’de En Çok Tercih Edilen Jant Modelleri

ABONE OL
2020’de En Çok Tercih Edilen Jant Modelleri

2019 dört tekerden çekişli araçların neredeyse norm haline geldiği ve elektrikli arabaların ana akıma çarptığı yıl oldu. Tüketici alışkanlıklarındaki değişiklikler, yeni otomobillerin üretimini etkiliyor ve jant sektöründe birçok yeni trendin ortaya çıkmasına neden oluyor.

Jant ve tekerleklerde görünümün yanı sıra, artık pano genelinde performansa daha fazla vurgu yapılıyor ve daha fazla tekerlek ve jant tasarımı bu yönde ilerliyor. Bizde bu makalemizde 2020’de en çok tercih edilen otomobil jantları hakkında bilgi verelim istedik.

Karartma Jantları

Parlak renkli jantlar düşüşte gibi görünürken, gri ve açık metalik tonlar gibi tek renkli renkler hala popüler. Ancak farklı olmak isteyenler tam tersi yönde ilerliyor. Karartma görünümlü jantlarının satışında büyük bir artış görüyoruz. Özellikle spor arabalarda ve SUV'larda bu tarz jantlar oldukça popüler.

Çok Kollu Tasarımlar

Beş ve altı kollu tasarımlar bir süredir tercih ediliyor, ancak bu yıl çok kollu jantlara sahip birkaç konsept otomobil gördük. Bu tarz jant tasarımları göz alıcıdır. Örneğin yeni Q4 veya Mercedes Viano gibi araçlarda kullanıldığında daha sportif bir görünüm sağlıyor.  

Kalın Kollu Tasarımlar

Bu yıl özellikle kış mevsiminde cesur tasarımlar görebiliriz. Zırhlı görünümü ve kalın 5 kollu tekerlek tasarımıyla Lexus UX markası mükemmel bir örnek olabilir. Bahsettiğimiz bu örnekteki jantlar yükselen kalın dört kollu siyah jantların popülaritesiyle, karartma jantların daha yaygın hale gelmesini sağlıyor.

Kapalı Jantlar

Kapalı jant modellerinde parmaklıkları tamamen gizleyen bu modelleri görebiliyoruz. Kapalı jantlar sportiftir hem de gizlenmiş olmasından kaynaklı olarak hava direncini azalttığı için aracın performansını artıran bir etkiye sahiptir. Bu modeller sürtünmeyi azalttığı için, elektrikli otomobillerde menzilin daha da genişletilmesi için tercih edilebilir.

Yukarıda 2020 yılı boyunca jantlarda beklenen trendlerden sadece birkaç tanesi hakkında bilgi verdik. Bazı modeller şimdilik araba şovlarında görülüyor olsa da zamanla yollarda da sıkça rastlanılacak etkiye sahiptir.

Otomobilinizin güvenliğini artıran en önemli etkenin lastikler olduğunu unutmamalısınız bu nedenle Lastik Nasıl Seçilir, Üzerindeki Rakamların Anlamları Nedir? Başlıklı makalemizi de okuyabilirsiniz.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.12.2021

Yağ Karterim Neden Sızdırıyor

06.05.2021

2021 Yeni Kasa Hyundai Elantra İncelemesi

30.03.2020

Stajyer Ehliyet Nedir

20.09.2021

Anksiyete Hastaları Ehliyet Alabilir mi