2020 - Alkollü Araç Kullanma Cezası Ne Kadar

ABONE OL
2020 - Alkollü Araç Kullanma Cezası Ne Kadar

Alkollü Araç Kullanmak

Alkollü araç kullanmak trafik cezaları içerisinde en ağır olanıdır. Alkollü bir kişinin araç kullanırken ilk kez polise yakalanması durumunda ödeyeceği para cezası 1228 TL’dir. Ceza 15 gün içerisinde ödenirse % 25 indirim uygulanır ve 921 TL ceza ödenir. Ehliyetinden ise 20 ceza puanı düşer.

İkinci kez alkollü olarak polise yakalanılması halinde ise 1,539 TL para cezası ödenir % 25 erken ödeme ile 1,154 TL ceza ödenir.

Üçüncü kez ve daha fazla yakalanılması durumunda ise 2,473 TL % 25 oranında indirimle 1,854 TL ceza ödenir.

Yukarıda görülen ceza miktarı günceldir. Araç kullanırken yalnızca yakalanan sürücüler para cezası ödemekle kalmaz aynı zamanda araçları parka çekilerek ehliyetlerine de el konulur.

Alkol Promil Sınırları

Alkollü araç kullanılırken kesilen cezalarda promil sınırları da çok önemlidir. Eğer ki sürülen araç hususi ise bu durumda en fazla 0,5 promil alkollü olunabilir. Ticari araçlarda ise sınır 0,2 promildir.

Eğer alkollü sürücü 5 yıl içerisinde 1 kez alkollü yakalanırsa 6 ay ikinci kez 2 yıl uç ve daha fazlasında 5 yıl ehliyetine el konulur.

Sürücünün ehliyeti 2 yıl elinden alınmışsa bu durumda eğitimlere katılması gerekir. Sürücü davranışları geliştirme eğitimi bu süreçte görülmesi gereken eğitim şeklidir.

Ehliyet 5 yıl sureyle ellerinden alınan sürücüler psikolojik durumlarının anlaşılabilmesi için psiko-teknik testine tabi tutulurlar.

1 promilin üzerinde alkol kullanmış olan sürücüler hakkında dava açılır. 

Yapılan araştırmalara göre dünya üzerinde yaşanan kazaların büyük bir bölümü sürücülerin hataları nedeniyle gerçekleşiyor. En fazla yapılan hataların başında da aşırı hız ve alkollü araç kullanımı geliyor.

Eğer siz kendi canınıza değer vermiyorsanız o zaman araçta canını taşıdığınız sevdiklerinize ve kazaya neden olduğunuz başka insanlara dikkat etmeniz gerekir. Ancak bu sayede toplumda alkollü ya da aşırı hız sorununu ortadan kaldırmış olursunuz.

Kaç Mil Alkol Kaç Promil?

Alkolde promili belirleyen farklı faktörler söz konusudur. Yani yaş, cinsiyet, kilo gibi durumlar promil miktarını belirler. Ortalama olarak 2 bira içmiş olmanız demek 0,50’yi geçebilir.

Trafik cezalarıyla ilgili merak ettiğiniz konulara https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.05.2021

Trafik ve İlkyardım Haftası Ne Zaman? 2021

08.10.2020

Radyatör Tıkanıklığı Nasıl Anlaşılır

24.04.2023

Ekskavatör Nedir? Ne İşe Yarar? Ekskavatör Nasıl Kullanılır

16.10.2020

Arabalar Nasıl Tasarlanır