2017 Ehliyet Sınav Soruları

ABONE OL
2017 Ehliyet Sınav Soruları

Ehliyet almanın eskiye göre çok daha zorlaştığı günümüzde adayların çalışmadan ehliyet alması mümkün değil. Dolayısıyla sürücüler öncelikli olarak iyi bir sürücü kursu bulmak zorundalar. Araştırma esnasında başarı oranlarının ölçülmesi ve direksiyon eğitimi verilecek olan araçların tanınması önemlidir. Çünkü bazı kurs merkezleri yüksek model araçlarla eğitim verirken bazıları daha eski modellerle verebiliyor.

Sonuçta gireceğiniz sınav eğitim aldığınız araçla olacağından dolayı zorluk çekebilme ihtimaliniz söz konusu. Adaylar sürücü kurslarında eğitim alırken öncelikli olarak ehliyet sınav sorularına odaklanmaları gerekiyor. Bunun için de geçmişte çıkmış olan sorulardan örneklere bakılabilir.

Ehliyet almak isteyen kişi önce e-sınava tabi tutuluyor. Online olarak yapılan bu sınavda başarılı olanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. Bunun için geçmişteki ehliyet sınav sorularına göz atmak önemli.

Adaylar 2018 yılından önce merkezi sınav sistemine tabi tutuluyorlardı. 2018 yılından sonra ise bu sınav elektronik ortamda yapılmaya başladı. Bunun için adayların başarılı bir şekilde sınava çalışarak geçerli olan 70 puanı aşmak zorunluluğu vardır. 2017 yılında çıkmış olan sorular internet üzerinde pek çok kaynakta yer alıyor. Adayların sınavlara hazırlanırken geriye doğru kaynak arayışı içerisine girmeleri sınavda elde edecekleri başarı oranını yükseltecektir.

Ehliyet sınavının Milli Eğitim Bakanlığına verilmiş olmasının ve online sistemden yapılıyor olmasının en önemli nedenlerinin başında çıkmamış sorulara yer verilmek istenmesidir. Ancak geriye doğru kaynaklara bakıyor olmak aynı soruların çıkabileceği ihtimali için değil ne tür soruların sorulmuş olduğu ve sorulabilme ihtimali. Dolayısıyla adayın psikolojik olarak kendisini sınava hazır hissediyor olması da başarı oranını artıracak olan faktörlerin başında gelir.

Ehliyet Sınav Soruları

Ehliyet sınavında adaylara sorulacak olan soruların sayısı derslere göre şöyle ayrılmıştır.

  • İlkyardım: 12 soru
  • Trafik: 23 soru
  • Motor: 9 soru
  • Trafik Adabı: 6 soru

Toplamda 50 sorunun yer aldığı sınavdan başarılı ayrılmak için 70 taban puan.  Her sorunun değeri ise 2 puan. Yani genel olarak sorulardan 35 tanesini doğru yapan bir aday sınavı geçmiş sayılır. İlk sınavı geçmemiş olmak ise size hak kaybı oluşturmuyor. 15 gün içerinde tekrar başvuru hakkınız var.

Kurs Merkezinizi Seçin

Bulunduğunuz şehirde en başarılı sürücü kursunu bulmak istiyorsanız https://www.surucukurslari.com/ adresi üzerinden sorgulayarak inceleyebilirsini.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.06.2021

2022 Volkswagen T-Roc İncelemesi

23.12.2020

Gece Sürüşünü Kolaylaştırmak İçin 9 İpucu

12.02.2021

Psikoteknik Belgesi Testinde Nelere Bakılır

14.03.2022

Yazlık Lastikler Ne Zaman Takılır? 2022