100 Ceza Puanı Dolunca Ne Olur

ABONE OL
100 Ceza Puanı Dolunca Ne Olur

Trafik kuralları sürücülerin trafikte hem kendi hayatlarını hem de diğer yaya ve sürücülerin hayatlarını koruma altına almak için konulmuştur. Her sürücünün trafik kurallarına uyma zorunluluğu vardır. Kurallara uymayan sürücüler kendilerine kesilecek olan cezalara razı olmak zorundadır. Sürücülere uygulanan ceza yalnızca para değil aynı zamanda puan türünde de olacaktır.

Ceza Puanı Nedir?

Trafikte her türlü kural ihlalinin yaptırımı vardır. Bu yaptırımlar arasında trafikten men, ceza puanı ve para cezasının yanında ehliyetin iptalidir. Tüm ihlaller kanunen belli bir ceza puanına sahiptir. Bir örnek vermek gerekirse araçta cep telefonuyla konuşursanız 10 ceza puanı, muayenesiz araç kullanırsanız 20 ceza puanı alırsınız.

Peki, bir sürücü bir yıl içerisinde 100 ceza puanına ulaşırsa ne olur?

İlk Kez 100 Ceza Puanı Dolunca Ne Olur?

Ceza puanları 1 yıl üzerinden hesaplanır. Yani size bugün bir ceza puanı işlenmişse 1 yıl sonrasında bu ceza puanı silinir. Ceza puanınız ilk kez bir yıl içerisinde 100 puanı doldurmuşsa bu durumda ehliyetinize 2 ay boyunca el konulur ve araç kullanmanız yasaklanır.

İkinci Kez 100 Ceza Puanı Dolunca Ne Olur?

Bir yıl içerisinde iki kez 100 ceza puanını doldurmanız durumunda 4 ay süre ile ehliyetinize el konulur. Bu dört ayın sonunda ehliyetinizi tekrardan alabilmeniz için psiko-teknik değerlendirmesine girersiniz. Yani bu da ehliyetinizin size tekrardan verilip verilmeyeceğini belirleyen bir değerlendirme sürecidir.

Üçüncü Kez 100 Ceza Puanı Dolunca Ne Olur?

Bir yıl içerisinde üçüncü kez 100 ceza puanının doldurulması durumunda ise sürücünün ehliyetine süresiz olarak el konulur.

Ceza Puanı Sorgulama

Sürücüler ceza yediklerinde genellikle ceza puanlarının farkında olmazlar. Dolayısıyla zaman zaman ceza puanı sorgulamasının yapılması gerekir.  Ceza puanının sorgulamasını yapabilmek içinde e-devlet üzerinden bilgilerinizi girerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kısacası ceza puanı sürücüler için oldukça önemlidir. Her sürücünün mutlaka kendi ceza puanının ne olduğunu bilmesi gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.01.2023

Ehliyet Yenileme Randevusu Nasıl Alınır 2023

18.03.2021

Alkolmetreye Üflememe Cezası Nedir

31.12.2020

Trafikte Teknoloji Trendleri Nelerdir

30.11.2023

Elektrikli Araç Nedir, Elektrikli Araçlar Nasıl Şarj Edilir