10-40 Yağ Hangi Araçlarda Kullanılır

ABONE OL
10-40 Yağ Hangi Araçlarda Kullanılır

İçten yanmalı motorların yağa ihtiyaçları vardır. Her motor farklı marka yağ kullanıyor olsa da hepsinin ortak ihtiyacı yağlardır.

Taşıma amaçlı olarak kullanılan otomobillerde kullanılabilecek olan en uygun yağ 10-40’tır. Genel olarak konuşacak olursak kamyonet, minibüs ve SUV tarzı araçlarda 10–40 yağların kullanılması gerekir. Nedeni ise bu tip yağların diğerlerine göre daha ince olmasıdır. İnce olan yağ her deliğe rahatlıkla girer ve motorun tüm parçaları bu şekilde daha sağlıklı yağlanmış olur. Bunun dışında ise 2000 model araçlarda ve daha eski olan araçlarda bu tip yağların kullanıldığını görebiliyoruz. Mesela bir örnek vermek gerekirse 1989 model bir araç 10–40 yağ kullanabilir. Bu tip araçların yağ yakması söz konusu olduğunda ise yağın tipi değiştirilerek 20–50 kullanılabilir.

Sürücüler araçlarının yağa ihtiyaçları olduğunu biliyor olsalar da genellikle hangi yağ olması gerektiği konusunda fikirleri yoktur. Bunu öğrenmenin yolu ise aracın kullanma kılavuzu ya da ustanın tercihine bırakmaktır.

Yağ Ne Zaman Değiştirilmeli ve Hangi Marka Kullanılmalı?

Her otomobile konulan yağların ömrü vardır. İster 10–40 ister 20–50 olsun yağların en gazla 10 bin kilometrede bir değiştirilmesi gerekir. Türkiye şartlarında konuşacak olursak Castrol ve Petrol Ofisinin üretmiş olduğu yağlar tercih edilebilir.

10–40 yağların ince bir yapıya sahip olduğunu motorunuza koyarken de görebilirsiniz. Berrak olan bu yağlar piyasa da rahatlıkla bulunabilir. Uygun fiyatlı olmaları ise düzenli bakımda size fazladan para harcattırmayacaktır.

Arabamda Hangi Yağı Kullanmalıyım?

Soğuk olan motorun ince sıcak olan motorun ise kalın yağa ihtiyacı vardır. Nedeni ise yağ ısındığında incelmeye başlar, soğuduğunda ise kalınlaşır, bunun içinde çok dereceli yağların kullanılması gerekir.

Yeni Arabalarda Hangi Yağ Kullanılmalı?

Değişken ısıya sahip olan motor yağları değişken olan iklim şartlarında iyi sonuç verir. Değişken ısıya sahip olan yağlar içerisine katkı maddesi konularak yağın ısıtılmış olarak incelmesini engeller.

Yeni üretilmiş olan bir araçta 5W30 ya da 5W40 yağları kullanılabilir. Modern yağlar daha düşük viskoziteye sahip olduklarından dolayı motor içerisinde daha rahat dönüş sağlarlar.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.12.2020

Kış Yol Koşullarında Güvenli Yolculuk Nasıl Yapılır

29.06.2021

Arabadaki En Pahalı Onarımlar

10.01.2023

Toyota 2023 Fiyat Listesi Belli Oldu

06.05.2021

Yerli Üretilen Araçlar Hangileridir