2022 Ehliyet Sınav Tarihleri

ABONE OL
2022 Ehliyet Sınav Tarihleri - 2022 Ehliyet Sınavı Tarihleri

Ehliyet sınav tarihleri, sürücü adayları tarafından araştırılan konular arasındadır. Ehliyet alabilmek için öncelikle sürücü kursuna yazılıp eğitim sürecini tamamladıktan sonra yazılı sınava girmek gerekir. Yazılı sınavın puan durumuna göre direksiyon derslerinin uygulama sınavı yapılır. Ehliyet sınav tarihleri, ehliyet sınavı ne zaman yapılır? sorularına yanıt arayabilirsiniz. İşte, ehliyet sınavı ile ilgili merak ettikleriniz…

Ehliyet almak isteyen pek çok sürücü adayı sürecin nasıl işleyeceğini merak eder. Sürücü adayları yeni sistemle beraber gün içerisinde yazılı ve direksiyon sınavında başarılı olmaları halinde ehliyet alabilmektedir. Ehliyet alabilmek için ilk olarak sürücü kursuna kayıt yaptırmak gerekir. Sürücü kursuna kayıt yaptırdıktan sonra teorik eğitim tamamlanır. Sürücü adayları, eğitimi tamamlanmasının ardından yazılı ve direksiyon sınavlarına katılım sağlar. Teorik ve direksiyon sınavı olmak üzere iki aşamadan oluşan sınavların ardından sürücü adayı başarılı olması durumunda ehliyet almayı hak kazanır.

Ehliyet Sınavı Ne Zaman Yapılır?

Sürücü kursları tarafından her ayın 1’i ile 10’u arasında ehliyet başvuruları alınır. Sürücü adayı, kursta verilen eğitimleri alır. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından yazılı sınav tarihi MEB tarafından belirlenir. Sınav tarihleri sürekli olarak değiştiği için sürücü adayı eğitimini tamamlamasının arından hangi tarihe yetişebilirse o tarihteki sınava katılabilir.

Ehliyet Sınav Tarihleri Nasıl Belirlenir?

Ehliyet almak isteyen bir adayın sınav tarihinin belirlenmesi için teorik eğitimi başarılı bir biçimde tamamlaması gerekir. Eğitim sürecinin ardından sürücü adayının ehliyet başvurusu yapılır. Sürücü kursu tarafından yapılan başvuru Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değerlendirilir. Değerlendirme sonrasında 10-20 gün içerisinde sınav yeri ve sınav takvimi açıklanır.

Ehliyet Sınavından Başarılı Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir?

Ehliyet sınavları online olarak e-sınav şeklinde yapılır. Elektronik sistem, ehliyet alma sürecini hızlandırır. Elektronik ehliyet sınavı 45 dakikadan oluşur ve adaylara toplam 50 soru sorulur. Sürücü adayının e-sınavda başarılı olabilmesi için 70 ve üzeri puan alması gerekir. 70 puan alabilmesi için 35 soruyu doğru cevaplaması zorunludur. Ehliyet sınavında sorulan 50 soru farklı konu dağılımlarına sahiptir. Ehliyet sınav soruları konu dağılımı şu şekildedir;

  • 12 tane ilk yardım
  • 23 tane trafik
  • 9 tane motor
  • 6 tane trafik adabı

Ehliyet Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

E-sınav, Milli Eğitim Bakanlığının tespit ettiği merkezlerde bilgisayar üzerinden yapılır. Belirli aralıklarla yapılan e-sınava giren sürücü adayları sınav sonucunu aynı gün içerisinde öğrenebilir. E-sınav sonucunu öğrenmek için T.C. Kimlik No ile ehliyet sınav sonucunu Millî Eğitim Bakanlığının http://esinav.meb.gov.tr/SonucAciklama.aspx adresinden öğrenebilirsiniz. Sınav sonucunuzu ayrıca sürücü kursundan da öğrenmeniz mümkündür.

Ehliyet Sınavında Başarılı Olanlar Ne Zaman Direksiyon Sınavına Girebilir?

E-sınavda 70 ve üzeri puan aldıktan sonra sürücü adayları en yakın tarihte direksiyon sınavına girebilmektedir.

Ehliyet sınav tarihleri ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız