2022 Ehliyet Sınav Sonuçları

ABONE OL
2022 Ehliyet Sınav Sonuçları - 2022 Ehliyet Sınavı Sonuçları

Ehliyet sınav sonuçları, sürücü belgesi almak için yazılı ve direksiyon sınavına giren adaylar tarafından araştırılır. Sürücü adayları sınavların ardından ehliyet sınav sonucunu merak eder. Belirli periyotlarla yapılan ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanır, ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı soruları sürücü adayları açısından önemli konular arasında yer alır.

Otomobil kullanmak isteyen kişiler sürücü kursuna kayıt yaptırarak ehliyet alma sürecini başlatır. Ehliyet alma süreci 3 aylık bir dönemi kapsar. Ehliyet alma sürecinde iki tür sınav sistemi mevcuttur. Bu sınavlardan ilki yazılı sınav ikincisi ise uygulama gerektiren direksiyon sınavıdır. Bu süreçte alacağınız eğitimlerin değerlendirilmesinin yapılabilmesi için elektronik sınav yapılır. Sürücü adayları elektronik ehliyet sınavını bitirdikten sonra sonuçları otomatik olarak öğrenebilmektedir.

Ehliyet sınavı eskiye kıyasla çok daha pratik hale getirilmiş ve hızlanmıştır. Elektronik ortamda yapılan sınava geçilmesiyle birlikte ehliyet alma süreci hızlanır. E-sınavdan geçen bir sürücü adayı direksiyon sınavına girmek için hemen başvuru yapabilir. Genellikle 2 hafta geçtikten sonra direksiyon sınavına girmeyi hak kazanır.  

Ehliyet Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Ehliyet sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu takvime göre gerçekleştirilir. Elektronik sınav sisteminin yürürlüğe girmesiyle ehliyet sınav sonuçları sınavın ardından hemen öğrenilebilmektedir. Ehliyet sınavı, 100 puan üzerinden hesaplanır. E-sınav üzerinden en az 70 puan alınması gerekir. Sınavda toplam 35 soruyu doğru olarak cevaplayan herkes e-sınavı kazanmış olur. Sınavın ardından Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesi üzerinden e-sınav ehliyet sonuçları bölümünden sonucunuza ulaşabilirsiniz.  

Ehliyet Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Yazılı ehliyet sınavı elektronik ortamda belirli aralıklarla yapılır. Ehliyet sınavına giren sürücü adayı sınav sonucunu yine aynı gün içerisinde öğrenebilmektedir. E-sınav sonucunu öğrenmek için T.C.  Kimlik No gerekir. Sınav sonucuna erişebilmek için Millî Eğitim Bakanlığının http://esinav.meb.gov.tr/SonucAciklama.aspx adresine tıklayabilirsiniz. Bu linki tıklayarak T.C Kimlik No bilgileriyle sınav sonucuna erişim söz konusudur.

Ehliyet sınav sonucu sürücü adayının kayıtlı olduğu sürücü kursundan da öğrenilebilmektedir. Eğer Milli Eğitim Bakanlığının web sitesinden öğrenemediyseniz veya internete erişim sağlayamıyorsanız sürücü kursunuzdan sorucunuzu öğrenebilirsiniz.

Direksiyon Sınav Sonucu Nasıl Öğrenilir?

Direksiyon sınavı sürücü kursu eğitmeni ve gözetmen ile yapılır ve 35 dakika sürer. Direksiyon sınavının ilk 5 dakikasında kullanılan araç ile ilgili sorular sorulmaktadır. Araca yönelik soruların ardından 5 parkur ve trafik ortamında araç kullanımı kontrol edilir. Belirlenen süre içerisinde adayın parkuru tamamlaması gerekir. Direksiyon sınavı araca yönelik sorulara ve puanlama tablosuna göre belirlenmektedir.

Direksiyon sınav sonuçları internet üzerinden öğrenilememektedir. Direksiyon sınav sonuçları aynı gün içerisinde sürücü kursuna bildirilmektedir. Direksiyon sınav sonucunuzu sürücü kursuna giderek veya telefonla arayarak öğrenebilirsiniz.

Ehliyet sınavı sonuçları ve ehliyet işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

sercan

teşekkürler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız